Subota, 18 Maja

URUČENI CERTIFIKATI BRITISH COUNCIL MLADIM MOTIVATORIMA IZ TAREVACA

Tri djevojke, članovi Sekcije mladi Tarevci (SMT), Halilbašić Amra, Sulejmanović Anela i Berbić Sara su u martu mjesecu učetvovale u treningu koji je u Lukavcu organizovao BRITISH COUCIL. Trening je kreiran u svrhu osposobljavanja mladih motivatora u okviru međunarodnog projekta aktivni građani, koji se provodi u više evropskih zemalja i daje fantastične rezultate na planu animiranja mladih ljudi za aktivno učešće u riješavanju pitanja i problema zajednice.

Prvi rezultat koji je polučio ovaj trening je da su mlade motivatorke Halilbašić Amra i Sulejmanović Anela već organizovale jedan kaskadni trening za nove aktiviste među najmlađim uzrastom omladinaca u Tarevcima. Kako kažu to je tek početak, toga će biti još a jedna od prvih aktivnosti je kreiranje projekta kojimbi trebalo pokušati iznaći riješenje za jedan od lokalnih problema.

U okviru pomenutog projekta svakako je i dio koji se zove finale. Naime, 16.05.20120.god. u Tuzli su uručeni certifikati polaznicima treninga u Lukavcu. Tako je za tridesetak omladinaca iz više gradova BiH i zvanično potvrđeno da mogu nastaviti aktivnosti kao motivatori u vlastitim sredinama. Svakako, za SMT je veliko priznanje da su čak tri osobe Amra, Anela i Sara dobile ovaj certifikat i u život i praksu ponijele korisna znanja iz oblasti animiranja i buđenja aktivizma kod građana. Certifikate je svim učesnicima uručila Larisa Halilović direktor BRITSH COUNCIL. O značaju ovog događaja govori i činjenica da se prisutnim, mladim motivatorima obratio i Jasmin Imamović načelnik opštine Tuzla.

Fotografije koje slijede su samo potvrda ovog lijepog događaja.

 

 

Hits: 0