Utorak, 16 Aprila

O Web stranici

Web stranica Tarevci OnLine nastala je kao rezultat aktivnosti mladih iz Tarevaca. Želja da se život u  Tarevcima učini što sadržajnijim dovela je do raznih ideja, pa i ove…
Stranica se prvi put pojavila početkom 2004. godine na besplatnoj domeni www.realhomepage.de/members/Tarevci1 . Stranica je dobivala na značaju, jer je svakim danom gledalo sve više posjetitelja.

Dizajn: 2004

U međuvremenu Sekcija mladih Tarevci ostvarila je suradnju sa donatorskom organizacijom DEZA-GTZ koja je podržala razne projekte tarevačke omladine. Tako se javila ideja da se financijskim sredstvima podrži službena stranica Sekcije mladih tj. UG MZ Tarevci. Predviđeno je da se ovim sredstvima plaća domena i hosting, a da samu izradu, dizajn i održavanje obavlja sama Sekcija mladih. Projekat je tako i zaživio, te je u martu 2005. godine proradila stranica Tarevci OnLine – www.tarevci.com.ba.

Od januara 2008. godine stranicu više nije financira DEZA-GTZ pošto ona više ne djeluje na ovom području. Sredstva su u sklopu udruženja namicana preko raznih drugih projekata.

Dizajn 2008

Nakon punih pet godina uspješnog rada na adresi www.tarevci.com.ba, u aprilu 2010. godine stranica prelazi na novu adresu www.tarevci.info. Ovdje se također mijenja i ime stranice, te je odsada zvanično ime “Tarevci.info”.
Odprilike u ovom periodu počinje sa radom i Facebook stranica “Tarevci.info”.

Dizajn 2011

Dizajn 2014

 

Hits: 229