Subota, 27 Aprila

Foto: Podjela novogodišnjih paketića | 2023

NOVOGODIŠNJA PODJELA PAKETIĆA NA CENTRU TAREVACA, PRIGODAN DORUČAK ZA POLAZNIKE MEKTEBA I PODJELA PAKETIĆA ŠTIĆENICIMA IZ CENTRA ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA “KUĆA NADE” IZ ODŽAKA.

U petak, 29.12.2023 u poslijepodnevnim satima, u Tarevcima je Djed mraz podijelio paketiće.
Uspješno kao i ranijih godina, što potvrđuju razdragana lica mališana.
S obzirom na zimsko vrijeme Djed mraz se morao dugo čekati da stigne sa svog dugog putovanja. Djed mraz je rekao da je putovanje dugo trajalo, jer je obišao pola planete: preko Zilića, Halilbašića, pa niz Guvno se spustio sve do Šibova. Na Ilovaču nije stigao, jer bi okasnio na podjelu paketića. A djeca ko’ djeca čekaju!
Oni koji su doveli djecu, a koji su nekad davno bili mali, mogli su se ugrijati uz Dževkino kuhano vino ili uz GO-GO ugostiteljsku ponudu.

Prisutne je posebno obradovao nastup djevojaka našeg KUD-a Ševko Avdić. Poslije njihovog nastupa se poigralo i kolo.
Ovogodišnja podjela novogodišnjih paketića je 16-a po redu. I naš slavni Djed mraz od ove godine ima četvoro djece, bar tako on tvrdi. Kaže dvoje u Sloveniji i dvoje u Belgiji.

Ista ekipa donatora je u subotu 30.12.2023 upriličila prigodan doručak za polaznike mektebske nastave u Tarevcima. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem efendiji Redži Mehanoviću što u vremenu masovnog odlaska porodica iz Bosne i Hercegovine uspijeva da okupi djecu i uči ih pravim vrijednostima.

Organizatori su planirali da ovogodišnjoj podjeli paketića prisustvuju i štićenici iz Centra za osobe sa posebnim potrebama “KUĆA NADE” iz Odžaka, međutim s obzirom na njihove potrebe jako je teško organizovati prevoz za oko 30 štićenika.
Tako da su naše mlade djevojke, na čelu sa Mirelom obišle ovaj centar i podjelom paketića obradovale ove divne osobe. Velika zahvalnost ide i ženama iz Tarevaca koje su učestvovale u ovoj akciji.
Zaključak:
– Izvanredan događaj koji eto doživi svojih 16 godina (još malo pa će slaviti punoljetstvo).
– Mališani su zadovoljni prelijepim paketićima i slikanjem sa Djeda mrazom.
– Organizatori uspješno organizovanom aktivnošću.
– A donatori, sretni zbog činjenice da su bili u prilici da svojim doprinosom pokrenu nečiji osmijeh na licu.
– Svima koji su doprinijeli uspješnosti ovog događaja zahvaljujemo.

Sve događaje smo propratili fotografijama, koje možete vidjeti u prilogu.

U ime darovane djece i sretnih roditelja, na učešću u ovim aktivnosti želimo prenijeti našu zahvalnost donatorima ali i onima koji su to organizaciono pripremili i uspješno izveli.
Ovogodišnji donatori za navedene novogodišnje aktivnosti su:
Nihad Dugić, Jasmin Dugić, Zijad Gibić, Mirsad Mešanović, Elmini Bikić, Izudin Sarvan, Benjamin Mehić, Dino Mešanović, Maid Mehić, Dženana Mehić, Armin Mehić, Adis Halilović, Ilmiharem Dervišević, Amir Mešanović, Halid Hurtić, Denis Ribo, Sanin Trokić, Samra Bošnjak, Senad Beganović, Emir Mešanović, Samir Mešanović, Hajdeja Bungur, Adis Bahonjić, Amel Dervišević, Maid Malešak, Elvira i Kodžak Zehić, Zijada Bungur, Mirza Mulić, Damir Beganović, Dževad Malešak, Suad Sulejmen, Medina Okić, Nermina Lela Dugić, Adelisa Mustajbegović, Nada Mustajbegović, Jasmina Mustajbegović, Mirela Halilbašić, Ramza Osmičić…nadamo se da nismo nikoga izostavili.

Tekst u ime organizacionog odbora sastavljen od: Sanela Salkić

Hits: 205