Subota, 27 Aprila

!!!VAŽNO!!!: POZIV VLASNICIMA NEKRETNINA U TAREVCIMA

Poštovani Tarevljani,

u Septemberu 2021. godine smo vas putem ove web stranice obavijestili o tome da je u Tarevcima utorak 7.9.2021. godine održan informativni sastanak na kojem su predstavnici Opštine Modriča informisali građane MZ Tarevci o projektu premjera katastarske opštine Modriča. Tom prilikom podijeljen je i informativni materijal (preuzmi) . Do kraja 2021. godine vršen je premjer katastarskih čestica.

Početkom 2023. godine postavjena je obavijest na oglasnim tablama u Tarevcima da će Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanje prava na nepokretnostima u periodu Juni – Decembar 2023. godine vršiti izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanje prava na nepokretnostima za katastarsku opštinu Tarevci.

Jednostavnim riječima objašnjeno: Svi vlasnici nekretnina u Tarevcima trebaju se javiti ovoj komisiji kako bi dobili termin gdje bi izvršili uvid u novo stanje premjera. Ovo je važno iz razloga što:

  1. ako se vlasnici nekretnine do kraja Decembra 2023. godine ne pojave pred ovom komisijom, onda će komisija smatrati da vlasnici nekretnine prihvataju novo stanje i to novo stanje će biti zvanično u katastru registrovano. To znači, da će eventualne greške (pomjerena međa, površina zemljišta,. itd…) ako su načinjene priikom premjera biti ozvaničene i vlasnici nekretnina neće imati priliku iste ispraviti bez dodatnih troškova i procedura.
  2. ako vlasnici nekretnina posjeduju stambene ili pomoćne objekte za koje nemaju građevinsku dozvolu ili je imaju ali je objekat u međuvremenu dograđivan i za to ne postoji dozvola onda je ovo idealna prilika da se ti objekti legalizuju besplatno
  3. Ovaj proces je besplatan  i ako vlasnici nekretnina eventualne promjene i ispravke ne urade u sklopu ovog procesa sve kasnije eventualne promjene i ispravke će morati plaćati.

OVIM PUTEM APEUJEMO NA VLASNIKE NEKRETNINA U KATASTARSKOJ OPŠTINI TAREVCI DA SE JAVE U KANCELARIJU KOMISIJE ZA IZLAGANJE NA JAVNI UVID PODATAKA O NEPOKRETNOSTIMA I UTVRĐIVANJE PRAVA NA NEPOKRETNOSTIMA. 
Tamo rade dvije komisije. Potvrdili su nam da im se možete javiti putem E-maila ili telefona i zakazati termin. Na termin trebate sa sobom ponijeti lične dokumente i građevinsku dozvolu za objekte koji se nalaze na parceli.

Adresa i kontakt:
Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanje prava na nepokretnostima
Trg Milana Jelića br. 3
74480 Modriča

Telefon: 053/812-220
E-mail:  katmodrica@rgurs.org

Napomena: Postoji mogućnost da neke od gore navedenih informacija nisu u popunosti tačne (greška u razumijevanju) te se ograđujemo od bilo kakve odgovornosti. U svakom slučaju vam savjetujemo da se javite ovoj komisiji čim prije.

Hits: 876