Četvrtak, 2 Maja

U TAREVCIMA ODRŽAN KASKADNI TRENING SA NOVOM GENERACIJOM MLADIH

Članovi Sekcije mladih Tarevci su u martu mjesecu uključeni u proces edukacije koju u BiH provodi BRITICH COUNCIL. Tako su vrlo interesantnom treningu za Aktivne građane koji je održan u Lukavcu u martu mjesecu  bile prisutne Amra Halilbašić, Anela Sulejmanović i Sara Berbić. Bila je to prilika za druženje  i upoznavanje sa mladima iz drugih mjesta Sjeverno-istične Bosne i naravno prilika za zajednički radi i razmjenu iskustava u radu.

Nastavak je uslijedio kroz obavezu uključivanja pomenutih motivatora u šire asocijacije aktivnih građana ali i obavezu provođenja inicijalnih treninga za nove generacije mladih u Tarevcima.

Tako je 07.05.2012.god. u prostorijama  Omladinskog doma u Tarevcima održan  kaskadni  trening koji je prvi u nizu novog procesa obučavanja mladih za aktivne sudionike u radu i životu lokalne zajednice.

Treningu je prisustvovalo 10 mladih za sada početnika aktivista u u radu.

Sudeći po stepenu zainteresovanosti polaznika i Amra i Anela u ulozi moderatora treninga su se dobro snašle.  Fotografije koje slijede će ovu konstataciju samo potvrditi.

Hits: 5