Četvrtak, 25 Aprila

Novogodišnji prijem u Tarevcima 2021: U susret Novoj 2022.godini Zlatne plakete najuspješnijim

U četvrtak 30.12.2021.god. u sali Omladinskog doma Tarevci upriličen je svečani novogodišnji prijem za privrednike, predstavnike društvenih organizacija i perspektivnu omladinu. Organizator ovog događaja i ove godine je Udruženje „4T“ Tarevci-Modriča.Ovom događaju je u dnevnom terminu prethodila čarolija podjele novogodišnjih paketića za mališane, a sa večernjim satima su se pojavili oni zreliji koji su došli da svojim prisustvom isprate prezentaciju pozitivnih priča i postignutih rezultata.
Organizatoru nije bilo lako donijeti odluku, koga ove godine istaknuti i nagraditi jer je u priči o doprinosu povratku i stabilizaciji ukupnih životnih prilika, zaista mnogo dobrih i zaslužnih koji će, sigurno, u narednim godinama biti istaknuti. Upravo ta okolnost opravdava nastojanje organizatora da ovu lijepu praksu, isticanja uspješnih, njeguje evo već sedmu godinu a vjerujemo činit će to i ubuduće.

Kao i ranijih godina moderatori skupa su u uvodnom obraćanju napravili presjek ukupnih rezultata i postignuća ali i ograničenja koja su prethodni period opterećivali. Izrečene kvalifikacije o ukupnom stanju u zemlji su bile neizbježne iako su organizatori nastojali da događaj ne izgubi svečarski karakter.

Tako su odlukom Upravnog odbora Udruženja „4T“ ove godine zlatne plakete dodijeljene:

– FK “Zadrugar” Tarevci,
– MINACO doo –Gradačac,
– HERTEX doo – Modriča,
– Sanela Salkić i Rusmir Trokić.

Nagrađeni su predstavljeni preko njihovih višegodišnjih rezultata i prisutni su ih nagradili čestitkama i aplauzom.
A ima još nešto po čemu je ovaj događaj bio drugačiji od prethodnih:
-Događaju su posebnu dimenziju dale djevojke iz plesne grupa KUD-a „Ševko Avdić“ Tarevci koje su izvanredno otplesale koreografiju ples mira;
-Profesor i pisac Nurija Delić je Omladinskom domu Tarevci darovao komplet svojih knjiga kao dar za buduću biblioteku;
-Predstavnici Udruženja „4T“ Modriča su prisutne obavjestili i pokazali diplomu kojim su od Ministarstva porodice, omladine i sporta na prostoru RS izabrani među pet nagrađenih kao uspješni organizatori volonterskog rada u 2021.godini.

Svečani prijem je nastavljen druženjem uz informaciju i prijateljsku riječ i više od toga.
Svi su na kraju poželjeli postizanje još boljih rezultata u nastupajućoj 2022.god. ističući da je uslov za bolje rezultate upravo normalizacija ukupnog političkog stanja u zemlji.

U prilogu se nalaze fotografije sa ovog događaja.

Hits: 277