Četvrtak, 28 Septembra

Foto: Novogodišnji prijem u Tarevcima 2018/2019

U peak 28.12.2018.god. u sali Omladinskog doma Tarevci upriličen je svečani novogodišnji prijem za privrednike, predstavnike društvenih organizacija i perspektivnu omladinu. Organizator ovog događaja i ove godine je Udruženje „4T“ Tarevci-Modriča.
Moderatori skupa su u uvodnom obraćanju napravili presjek ukupnih rezultata i postignuća u prethodnom periodu. Ali, bez obzira što se radilo o svečarskoj prilici, nije moglo a da se ne pomenu i svakodnevni problemi koji u značajnoj mjeri utiču da rezultati ne budu još bolji.
Ovo je, svakako, bila prava prilika da se istaknu najuspješniji i da im se uruče prigodna priznanja. Tako su odlukom Upravnog odbora udruženja „4T“ ove godine dodijeljene zlatne plakete:

  • Nezavisnom birou za razvoj Modriča-Gradačac za izvanredan doprinos održivom povratku putem obezbjeđenja velikog broja radnih mjesta.
  • Džaferspahić Hazimu iz Modriče za izvanredan doprinos ostvarenju povratka u Modriču.
  • Osmanović Mustafi iz Modričkog Lug, za izvanredan doprinos ostvarenju povratka i zapošljavanju Roma.
  • Zilić Zuhrudinu iz Tarevaca, za izvanredne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i unapređenje stočnog fonda i proizvodnju mlijeka.

Vrijedno je, također, istaknuti da se skupu odazvao veliki broj zvanica tako da je sala Omladinskog doma u Tarevcima i ovog puta bila prepuna.
Organizatori ne kriju zadovoljstvo činjenicom da je sve prošlo u skladu sa planiranim protokolom, ali i činjenicom da su svi učesnici izrazili zadovoljstvo što su bili dio ove svečane prilike te da su mogli podržati nagrađene ali i razmjeniti iskustva sa drugima o svojim poslovnim aktinostima i o ograničavajućim okolnostima trenutka.

Svi su podržali orgnizatore u nakani da to i ubuduće organizuju što je svojevrsna potvrda dobre organizacije ali i potrebe učesnika da se sreću, druže i razmjenjuju iskustva.

U prilogu se nalaze fotografije sa ovog događaja.

Hits: 32