Petak, 29 Marta

Novogodišnji paketići velika radost za mališane | 2021

U četvrtak, 30.12.2021. u poslijepodnevnim satima, u Tarevcima je Djed mraz podijelio paketiće. O uspješnosti ovog događaja govore ozarena lica mališana a i organizatora zbog činjenice da je bilo dovoljno paketića za svu okupljenu djecu.

U ime djece i roditelja prilika je da posebno zahvalimo donatorima koji su dali svoje priloge da bi se mogla organizovati ovako lijepa dječija zabava. Ovogodišnji donatori za paketiće su:
Beganović Senad, Mehić Maid, Bikić Elmin, Dervišević Amel, Mešanović Mirsad (Zelzate), Mehić Sabahudin (Suljo), Herčinović Asmir, Mulić Mirza, Beganović Damir, Bošnjak Samra, Trokić Rusmir, Bungur Asmir, Strašević Fikret, Halilbašić Admir, Mešanović Samir, Zilić Alen, Osmičić Senad, Ribo Dernis, Gibić Zijad, Omić Alem, Duraković Ismet, Duraković Ado i Malešak Dževad.

Obzirom da je zimsko vrijeme ali bez snijega organizatori su za one koji su nekad bili djeca, organizovali nastavak druženja koje je trajalo duboko u noć. Neke je na ovom druženju zadržalo Dževkino kuhano vino, neke Salkin topao čaj a neke je privukao miris Semirovog graha iz pedesetlitarskog zemljenog lonca. Od decembarske hladnoće i večernje vedrine i vjetra uspješno su štitile tarevačke pagode.

Sve skupa izvanredan događaj. Lijepo druženje za sve uzraste. Za mališane u toku dana a za one druge i malo duže. Svi uveseljeni složiše se da se zabava ponovi , ako ne prije onda opet uz podjelu paketića ali na kraju 2022.god.

Sa fotografija u prilogu moguće je prepoznati eho atmosfere koja je bila na centru u Tarevcima tog zadnjeg četvrtka u 2021.godini.

Hits: 362