Petak, 19 Aprila

Asfaltiran i Hadžihasanovića sokak

Blizu smo kraja u rješavanju i drugog problema koji je otežavao putnu komunikaciju i narušavao izgled sela. Privode se kraju aktivnosti na asfaltiranju i Hadžihasanovića sokaka.
Aktivnosti na iznalaženju mogućnosti da se ovaj sokak pripremi za asfaltiranje i asfaltira trajale su više od šest godina. Pokušavalo se na razne načine obezbjediti bar dio sredstava kako bi mještanima bilo lakše.
I bez uvijanja. Jednostavno nije se posrećilo.
Ušli smo u aktivnost u punom oslanjanju na vlastite snage i sredstva. Radovi su pri kraju a do punog ugovorenog iznosa nedostaje još 8.000,00KM.
Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe kako bi i ova aktivnost bila s hajrom privedena kraju.
Kako se vidi na fotografijama koje su u prilogu, krivine su popeglane, kanali pročišćeni i urađena asfaltna podloga. Sokak je jednostavno dobio novi izgled. Ostalo je da izvođač uradi bankine i još neke sitnice a nama mještanima da prikupimo nedostajuća sredstva. Kad zaokružimo i jednu i drugu aktivnost radovat ćemo se punim srcem.
Uvjereni da ćemo i ovu akciju uspješno dovesti do kraja objavljujemo nekoliko fotografija koje svjedoče da smo blizu ostvarenja zacrtanog cilja.
Kako rekosmo na početku, radovi u ovom sokaku su pri kraju a akcija prikupljanja sredstava još traje.

Hits: 274