Petak, 19 Aprila

Asfaltiran sokak kod Gornje džamije u Tarevcima

Asfaltiran sokak kod Gornje džamije.
Danas to izgleda lijepo, baš prelijepo.

Popeglane krivine, očišćeni kanali, riješeni slivovi voda i naravno urađena asfaltna podloga.
Iako još nije sve gotovo, zadovoljstvu nigdje kraja. Zadovoljni su i kreatori-aktivnisti i nosioci ideje da se to uradi a još više oni pored čijih kuća je sada novourađeni asfalt. Kad je gotovo sve izgleda jako prosto iako i nije bilo baš tako.
Predmjer i predračun urađen je prije par godina kao i aktivnosti na obezbjeđenju sredstava. I uvjek bi se dogodilo da u poslednji momenat nekako isklizne i ne dogodi se. Al kako u onoj narodnoj kažu da uporni idu dalje. Na kraju, ipak se dogodilo. Uporno traganje za sredstvima i neodustajanje evo dalo je rezultat.
Sokak kod gornje džamije je asfaltiran kroz projekat zajedničkog obezbjeđenja sredstava od Općine Novi Grad Sarajevo, zatim Opštine Modriča i lokalno prikupljenim sredstvima.
U ovoj priči lokalno znači sredstvima prikupljenim od mještana Tarevaca.
Kako god, iako su praktično još nedovršeni završni radovi, projekat je vrijedna hvale a aktivisti pohvale. Rokovi za izvođenje su bili kratki i mnoge pritiske je trebalo izdržati ali sad je, možemo reći, došlo sve na svoje.
Svim učesnicima u projektu zahvaljujemo a mještanima da ovaj asfalt dugo i u zdravlju koriste.
Onima koji ne mogu vidjeti urađeno iz bliza na raspolaganju je nekoliko fotografija, koje pokazuju početno stanje , zatim tok radova i kada je sve završeno, jer na ovaj način želimo zajedničku radost podijeliti sa svim ljudima dobre volje.

Hits: 209