Ponedjeljak, 13 Maja

FK Zadrugar u polufinalu kupa

FK Zadrugar Tarevci savladao je veoma dobru ekipu iz Vranjaka rezultatom 4:1 i tako se plasirao u polufinale opštinskog kupa.

Uslovi za igru bili su veoma nepovoljni jer je prethodnih dana padala kiša i teren je bio skroz težak za igru. Već u 15. minuti gostujući igrač zaradio je crveni karton nakon što je udario pomoćnog sudiju. Utakmica nije prekinuta. Zadrugar je poveo u 26. minuti preko Armina Tursića. Ubrzo Zadrugar povećava vodstvo na 2:0. Krajem prvog poluvremena gosti iz Vranjaka smanjuju na 2:1.

U drugom poluvremenu igrači su već bili izmoreni, posebno gostujući te je domaća ekipa to iskoristila i dala još dva gola. Predkraj utakmice još jedan gostujući igrač zaradio je crveni karton nakon vrijeđanja pomoćnog sudije.

Inače utakmice FK zadrugar su među posjećenijim. Danas je utakmicu pratilo oko 100-ak navijača. No uvijek među tim navijačima ima onih koji se veoma ružno ponašaju izgovarajući raznorazne ružne psovke i to pred malom djecom. Ovakvim navijačima FK Zadrugar ali ni Tarevci se sigurno ne ponose i bilo bi dobro da oni razmisle o svom ponašanju.

Nakon utakmice, igrači su ispred klupskih prostorija popili piće i pričali o utakmici u prijateljskoj atmosferi.

Također, i ova utakmica se prenosila uživo putem interneta. Zabilježeno je preko 30 konekcija.

FK Zadrugar več sljedeću prvenstvenu utakmicu igra u nedjelju u Modričkom Lugu protiv FK Bosna 1977. U prilogu se nalaze fotografije sa današnje utakmice…

Hits: 1