Utorak, 21 Maja

Predstavljamo: http://rodnikraj.org/

 

 

Mi, Bosanci i Hercegovci, koji boravimo u Dijaspori, zelimo da redovno pomazemo onima u Bosni i Hercegovini, kojima je pomoc stvarno neophodna. Takvih na zalost, ima puno i mi smo svjesni da svima ne mozemo pomoci, ali cemo sigurno biti sretni svaki puta, kada to uradimo.

 

Poceli smo polovinom januara 2012 godine sa zeljom da nam se minimalno 30 pojedinaca/porodica prikljuci da bi poceli sa radom. 29 Januara 2012 bilo nas je 30 i poceli smo zvanicno sa radom. Tad smo na facebook napravili grupu pod nazivom “Rodni kraj” gdje mozemo da se druzimo, da pratimo nase aktivnosti i sve dogovaramo. U medjuvremenu nas ima puno vise iz 15-ak Evropskih i prekookeanskih zemalja.

 

 

 

 

 

Imamo veliku podrsku od Radio Preporod Odzak koji ce nam pomagati u radu i obavijestavati clanstvo i javnost o nasim aktivnostima.

 

Zelja nam je da pruzamo pomoc za lijekove, operacije, zimnicu, ogrijev i ostale neophodnosti u svakodnevnom zivotu. Svaka 2 mjeseca zelimo prosljediti pomoc onome, kome je stvarno potrebna. Nasi clanovi su rodjeni ili zivjeli u Tarevcima, Modrici, Jakesu, Modrickom lugu, Odzaku i jos mnogo lijepih mijesta nase Bosne i Hercegovine, to je podrucje gdje zelimo najvise da radimo. Komisija je naravno sastavljena od predstavnika iz svih gore navedenih mjesta.

 

Sve uplate i pruzena pomoc bice evidentirani i objavljeni.

 

Svi Vi, koji zelite da nam se prikljucite, mozete kontaktirati sve nase clanove ili se obratiti nekome iz grupe za kontaktiranje u sastavu:

 

Hits: 0