Petak, 29 Marta

Igre bez granica – Impresivne kao i svake godine

U četvrtak, 28.07.2022.godine u kasnim poslijepodnevnim satima na Centru u Tarevcima održane su IGRE BEZ GRANICA. Ovaj puta osvježene-proširene za dvije nove igre.
Riječ je o jednom od tradicionalnih događaja u okviru manifestacije Ljeto u Tarevcima, koje u takmičenje uključuje mališane od predškolskog uzrasta do petog razreda osnovne škole. Široki prostor Centra ispred omladinskog doma u Tarevcima bio je prepun dječje vrckavosti, ljetnjeg šarenila i neodoljivih dječjih glasova. Posmatračima, koji su se okupili a davno bili djeca, cio događaj je bio raj za oko i dušu. Mališani su bili veseli, ushićeni i posvećeni svakoj igri i takmičenju do posljednjeg atoma snage i dječje pažnje.

Prema planu organizatora djeca su se takmičila u trčanju u dva uzrasta, zatim su gađali konzerve da bi takmičenje nastavili skakanjem u vreći i trčanjem sa krompirom u kašici, a ove godine je uvedeno i skakanje spretnosti kroz auto gume i potezanje konopca. Dodatnu zanimljivost su svakako pokazali u grupnim takmičenjima kada su svi podijeljeni u plavi i crveni tim. Tako su timski tražili izgubljeno blago zatim prenosili vodu u potezali konopac i na kraju igrali između dvije vatre.

Organizacioni tim je imao pune ruke posla. Trebalo je planirani set igara izvesti do kraja a da se ne naruši i ne sputava mladalačka energija koje je bilo na pretek. Da li slučajno ili ne, na kraju su gotovo svi bili osvajači neke od nagrada i diploma.
Za organizatore i odrasle, koji su to sve pratili, bilo je pravo osvježenje vidjeti dječju radost i bezbrižnost koja je izvirala iz njihovih lica i pokreta. Ukratko uživali su u igri i takmičenju a na kraju i u zajedničkom dječjem koktelu uz sokiće i grickalice koje su za njih organizatori obezbijedili.

Izbora fotografija koje slijede najbolje se vidi radost koju djeca šire svojom ljepotom i mladošću.

Hits: 277