Ponedjeljak, 29 Aprila

Humanost na djelu: Zlatan Muslimović porodicu Hasanović iz Jakeša vodi na utakmicu u Grčku!

Iako je većina medija u Bosni i Hercegovini jučer zanemarila našu priču o braći Mirzi i Jasminu Hasanoviću koji unatoč distrofiji mišića i životu prikovanom za invalidska kolica redovno sa svojim ocem Safetom i bratom Izudinom posjećuju domaće utakmice naše fudbalske reprezentacije, tekst objavljen na Reprezentacija.ba portalu došao je do najvažnije adrese.

Piše: Bojan Selesković

Naime, malo po objavljivanju pomenute priče, moj mobitel zvoni, pozivni broj je iz Kine. Pozivatelj je Zlatan Muslimović, reprezentativac koji je braći Hasanović nekada davno poklonio svoj dres na utakmici u Zenici.

Dječacima dres ništa ne znači, daj da im pomognemo nekako konkretno i koliko možemo uljepšamo život. Vidi žele li ići u Lihtenštajn na utakmicu ja ću finansirati avionske karte i hotelski smještaj za sve članove njihove divne porodice koliko god ih ima. – kaže Zlatan Muslimović.

Shvatamo da je već kasno za organizaciju puta u Lihtenštajn i dogovaramo da porodica Hasanović putuje na sljedeću gostujuću utakmicu Zmajeva, onu u Grčkoj u oktobru mjesecu. 

Javljamo radosnu vijest Safetu Hasanoviću koji ne krije radost i kaže kako je on u tom trenutku, uz sve probleme koje ima, najsretniji otac na svijetu.

Samim objavljivanjem teksta i skretanjem pažnje na moje sinove učinili ste puno, a vijest da će moji dječaci putovati avionom na utakmicu reprezentacije u Grčku i to u aranžmanu nama najdražeg reprezentativca Zlatana Muslimovića je nestvarna. Mojim dječacima osmjeh ne silazi sa lica, a iskreno ni meni. – kaže Safet Hasanović inače 80% ratni vojni invalid i trener lokalnog fudbalskog kluba u Jakešu.

Inače, Mirza, Jasmin, Izudin i Safet Hasanović dolaze, kao i svaki put do sada kada igra reprezentacija na domaćem terenu, na utakmicu u Zenicu protiv Latvije, a jedina im je želja da bez problema dobiju svoje mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Nadamo se da će im to uspjeti, a koristimo priliku da Zlatanu Muslimoviću čestitamo na ovoj gesti i da pozovemo sve druge ljude koji su u prilici da ne oklijevaju pomoći svojim bližnjima jer upravo je to osnova istinske životne sreće.

 

Vezani tekst

Hits: 3