Ponedjeljak, 29 Aprila

Crna subota u Tarevcima:”MFL Modriča: Tarevljani napali sudiju Radića”

“Nezadovoljni suđenjem na meču sa Kladarima Gornjim, u kojem su poraženi rezultatom 1:2, fudbaleri i navijači Zadrugara iz Tarevaca po završetku meča odlučili su da se obračunaju sa glavnim sudijom Dejanom Radićem iz Modriče. Ipak, brzom intervencijom komesara za bezbijednost na utakmici, ostalih službenih lica te redara, a nešto kasnije i policije, nije došlo do ozbiljnijeg incidenta. Radić je u posljednjih 10 minuta meča bio primoran da isključi dvojicu domaćih igrača. Armin Tursić dobio je direktan crveni karton zbog psovki upućenih prema golmanu gostiju i glavnom sudiji, dok je u posljednjim trenucima meča igru morao napustiti i Elvis Zilić, koji je pljunuo prema arbitru.
Zbog svega ovoga, komesar za takmičenje Milenko Đurić odlučio je da zbog slabe organizacije utakmice suspenduje stadion u Tarevcima do okončanja postupka. Takože, zbog napada i pokušaja napada na službena lica suspendovani su igrači Zadrugara: Edvin Okić, Anadin Halilbašić, Adel Isić i H. Hasanović.”

Ovo gore, tekst je objavljen na portalu www.rs-sport.org.

No, ono što u tekstu ne piše, jest i to da su sudci jako loše sudili. Pored toga, sudci su također upućivali psovke publici i igračima.

No, i pored jako lošeg suđenja i ispada sudaca, nema razloga da se pojedini navijači našeg kluba, pred djecom, ženama, gostima  jako neprimjereno ponašaju i ružnu sliku o Tarevcima stvaraju.

Hits: 4