Ponedjeljak, 29 Aprila

FK Skugrić – FK Zadrugar 3:1

U nedjelju 10.6.2012. godine igralo se finale kupa OFS Modriča. Utakmica između FK “Skugrić” i FK “Zadrugar” počela je u 20:30h. Zahvaljujući firmi D-SLON elektronik naš portal je i ovu utakmicu prenosio uživo.

Skugrić je poveo u 34. minuti. Svoju prednost na 2:0 povećao je u 42. minuti. Armin Tursić svojim pogotkom u 64. minut vraća nadu Tarevljanima – 2:1.
Ipak činjenica da ekipa Skugrića igra dva ranga više Zadrugara govori svoje. Samo dvije minute nakon Arminovog pogotka Skugrić zabija gol za 3:1 što je bio i konačan rezultat.
Nama ostaje samo da čestitamo ekipi Skugrića na zasluženoj pobjedi.

Nakon utakmice uslijedila je dodjela pehara i priznanja. Tako je između ostalog pehar dobila Sloga iz Jakeša za osvojeno 1. mjesto MOL Modriča. Naš golman Mirel Sarvan dobio je priznanje za najboljeg golmana.

Ovdje treba napomenuti još katastrofalnu organizaciju utakmice koju je organizovao OFS Modriča. Naime na stadionu nije bilo ni jednog redara. Bilo je samo par policajaca. Tako je došlo da jednog incidenta u kojem su “navijači” Skugrića došli do navijača “Zadrugara” i ukrali sa ograde zastavu Bosne i Hercegovine i pobjegli. U blizini je bio policajac koji uopšte nije reagovao.

Ipak, nadam se da se ovakve stvari u budućnosti više neće događati. Pogledajte fotografije.

Hits: 5