Nedjelja, 28 Aprila

Nakon prve polusezone nastavljeni radovi na uređenju igrališta FK Zadrugar

U proteklu nedjelju na igralištu u Tarevcima organizovana je radna akcija u sklopu koje se navlačila zemlja iza kućica za gostujuće i domaće igrače. Na taj način prostor za posmatranje utakmice će se značajno proširiti, a igralište dobiti na ljepšem izgledu.
Akciju je organizovala Uprava FK Zadrugar na čelu sa Dževadom Malešakom. Akciju je značajno pripomogla firma BALEGEM DOO (Nermin i Mevludin Mešanović) koja je ustupila svoj bager za potrebe utovara zemlje. Rudi Isić i Lile Halilbašić su odradili svoj dio sa traktorima.

Pored ovog, na igralištu je uz pomoć Zije Dugića, predsjednika MZ Tarevci kao i opštinskog načelnika Mladena Krekića sagrađen i WC.
No ono, na šta klub, a i sami Tarevci mogu biti najponosniji jesu klupske prostorije koje su urađene u prostorijama OŠ Tarevci. No, o ovim prostorijama pripremiti ćemo poseban prilog.
Treba napomenuti da FK Zadrugar vodi Uprava koja je opredijeljena za napredak kluba u svakom pogledu. Uprava radi sve na tome da obezbijedi kontinuitet u takmičenju, da se što više aktiviraju djeca i mlađi fudbaleri. Na svu sreću, predsjednik MZ Tarevci klubu uvijek izlazi u susret. Također na svu sreću imamo i ljude koji nam pomažu prilikom pronalaženja financijskih sredstava koja su ponajviše potrebna za tekuće troškove takmičenja.
FK Zadrugar puno znači to što se u doniranje ponajprije opreme, ali i ostalih stvari uključuju naši vjerni navijači i članovi iz svih dijelova svijeta.
Sada moramo napomenuti to, da smo dobili klupske prostorije, no sada ih treba opremiti i namještajem. Opet vas pozivamo da ako neko može na bilo koji način pomoći što se ove problematike tiče neka se javi Upravi kluba i dogovori kako da se pomoć i realizuje.

A sada pogledajte fotografije sa akcije…

Hits: 4