Četvrtak, 25 Aprila

Djed mraz u Tarevcima 2022 – Dječja radost pred Novu 2023.godinu na Centru u Tarevcima

NOVOGODIŠNJI PAKATIĆI, DJED MRAZ I PROHLADNO DECEMBARSKO VRIJEME

U petak, 30.12.2022. u poslijepodnevnim satima, u Tarevcima je Djed mraz podijelio paketiće.
Uspješno kao i ranijih godina, što potvrđuju ozarena lica mališana.

Svakako je prilika da se, u ime darovane djece i sretnih roditelja, na učešću u ovoj aktivnosti posebno zahvalimo, donatorima ali i onima koji su to organizaciono pripremili i uspješno izveli.

Ovogodišnji donatori za paketiće su:

Alen Zilić, Sabahudin (Suljo) Mehić, Damir Beganović, Jasmin Dugić, Nihad Dugić, Mirza Mulić, Zijad Gibić, Dino Mešanović, Adis Halilović, Benjamin Mehić (Suljin), Elvira Kodžak Zehić, Elmin Bikić, Zijada Bungur, Asmir Bungur, Mirsad Topčagić, Samra Bošnjak, Asmir Herčinović, Rusmir Trokić, Samir Mešanović, Mirsad Mešanović, Meho Dugić, Edmir Zilić, Admir Halilbašić, Edvin Okić, Nahdet Sulejmen, Eso Zilić, Almir Mešanović, Maid Malešak, Dida Topčagić, Bungur Dženana, Mirso Halilbašić, Samir Mešanović, Mirela Halilbašić, Nada Mustajbegović, Adelisa Mustajbegović, Nermina Dugić, Medina Okić, Kija Mehić, Alma Puzić i Adela Mulić.

Obzirom da je zimsko vrijeme i da se Djed mraz morao čekati da stigne sa svog dugog putovanja, kako bi eto navratio i kod naših mališana, oni koji su doveli djecu a koji su davno bili mali mogli su se ugrijati uz Dževkino kuhano vino ili uz GO-GO ugostiteljsku ponudu. Bilo je toliko dobro da su se ovi stariji zadržali mnogo duže od mališana.

Ovogodišnja podjela novogodišnjih paketića je na neki način jubilarna jer je eto, zaokruženo 15 godiona kako se organizuje podjela paketića. I naš slavni Djed mraz iako je mnogo stariji ove godine je namirio 15 godina staža u ulozi Djeda mraza. Na šta neki uz osmijeh kažu, da je taman stekao minimalni uslov za penziju.
Organizatori su planirali da ovogodišnjoj podjeli paketića prisustvuju i štićenici iz Centra za osobe sa posebnim potrebama “KUĆA NADE” iz Odžaka, ali u njihovom Centru taj dan je bio neradni i nije bilo moguće organizovati njihov dolazak u Tarevce. Njihovi paketići su sačuvani i uručeni su 10.1.2023.godine u. Pri uručenju paketića, bila je prilika, da se podijeli zajednička radost ranije uspostavljene saradnje sa ovim centrom i folklorne sekcije KUD-a iz Tarevaca. A kad je ova mladost na okupu uvijek je veselo i dodatno zaslađeno kolačima i osvježenjem.

Sve skupa da zaključimo:
– Izvanredan događaj koji eto doživje svojih petnaest godina, (još malo pa će slaviti punoljetstvo).
– Mališani su zadovoljni prelijepim paketićima i slikanjem sa Djed mrazom,
– Organizatori uspješno organizovanom aktivnošću,
– A donatori, sretni zbog činjenice da su bili u prilici da svojim doprinosom pokrenu nečiji osmijeh na licu.
– Svima koji su doprinijeli uspješnosti ovog događaja zahvaljujemo.

Sa fotografija u prilogu moguće je prepoznati dio atmosfere koja je bila na Centru u Tarevcima tog zadnjeg petka u 2022.godini kao i uručenja paketića štićenicima Centra za edukaciju I rehabilitaciju KUĆA NADE iz Odžaka 10.1.2023. godine.

Hits: 412