Subota, 20 Aprila

Igre bez granica

U četvrtak, 29.07.2021.godine u kasnim poslijepodnevnim satima na Centru u Tarevcima održane su IGRE BEZ GRANICA. Riječ je o tradiconalnom događaja u okviru manifestacije Ljeto u Tarevcima, koje u takmičenje uključuje mališane od predškolskog uzrasta do petog razreda osnovne škole. I ove godine je odziv bio odličan. Široki prostor Centra ispred omladinskog doma u Tarevcima bio je prepun dječije vrcavosti , ljetnjeg šarenila i nad sve prepoznatljive dječije graje. Za odrasle koji su sa strane posmatrali bio je raj za oko i dušu, a za mališane uzbuđenje kavo samo mladost osjetiti može.

Prema planu organizatora djeca su se takmičila u trčanju u dva uzrasta, zatim su gađali konzerve da bi takmičenje nastavili skakanjem u vreći i trčanjem sa krompirom u kašici. Dodatnu zanimljivost su svakako pokazali u grupnim takmičenjima kada su svi podijeljeni u plavi i crveni tim. Tako su timski tražili izgubljeno blago zatim prenosili vodu u čaši trčeći kao u štafeti i na kraju igrali između dvije vatre.

Oganizacioni tim je imao pune ruke posla jer je trebalo planirani set igara izvesti do kraja a da se ne naruši i ne sputava mladlačka energija koje je bilo na pretek. Da li slučajno ili ne, na kraju su gotovo svi bili osvajači neke od nagrada i diploma.
Za organizatore i odrasle, koji su to sve pratili, bilo je pravo osvježenje vidjeti dječiju radost i bezbriznost koja je izvirala iz njihovih lica i pokreta. Ukratko uživali su u igri i takmičenju a na kraju i u zajedničkom dječijem koktelu uz sokiće i grickalice koje su za njih organizatori obezbjedili.

Vjerujemo da se iz izbora fotografija koje slijedi najbolje vidi radost koju djeca šire svojom ljepotom i mladošću.

Hits: 293