Petak, 26 Aprila

Još jedna uspješna tarevačka priča: Plavo veče FK Zadrugara

U petak 23.07.2021.god. u večernjim satima, u okviru osamnaestog po redu Ljeta u Tarevcima, organizovan je izvanredan događaj. Kako kažu događaj za dušu velikog broja posjetilaca.
Organizator događaja je FK Zadrugar, (uprava i igrači).
Za organizatore je sve počelo još u jutarnjim satima a za posjetioce tek od 20:00 sati. Na stadionu FK Zadrugara odigrane su dvije utakmice: veterani FK Zadrugara iz Tarevaca i FK Zvijezda iz Gradačca i utakmica Dijaspora – Domaći. Utakmice su bile zanimljive, a rezultat u drugom planu. Publika je uživala u sportskom umijeću sportista i prelijepom ambijentu uređenog stadiona FK Zadrugar.

Po završetku fudbalskog nadmetanja pod reflektorima, orkestar iz Odžaka je muzikom i publiku i sportiste privukao na poligon malih sportova ispred osnovne škole u Tarevcima.Da, počelo je PLAVO VEČE FK ZADRUGARA. Muzičari su dobrim izborom muzike uspostavili veselu atmosferu, a dlanove publike su zagrijali i članovi folklora KUD-a Ševko Avdić Tarevci.
Za posjetioce je bila izvrsna ponuda hrane i pića a i dovoljno prostora za igru.

I na kraju, sudeći prema reakcijama posjetilaca, ocjena je opisnog karaktera: PUN POGODAK. Organizatori zaslužuju čestitke za sadržaj jer bilo je i sporta, i igre i plesa, i vatromet i tombola i topla riječ organizatora. A posjetioci su veseli i zadovoljni, što je na kraju i bio cilj. Tako da i nije čudo što je sve trajalo duboko u noć.

Svakako poštovaoci portala tarevci.info su u prilici da dio toga vide iz izbora fotografija koji slijedi.

Hits: 352