Petak, 29 Marta

Obnavljanje rada javne rasvjete u Tarevcima

Na otvorenom prostoru, na cesti, livadi, mrak je samo mrak. U nasljenim mjestima je mrak nedostatak svjetla, neka greška, stanje koje nije uobičajeno. Za naseljeno mjesto je, dakle, normalno da sija.

Nekoliko prethodnih noći, naši Tarevci sijaju više nego ikada posljednjih godina.
Dugogodišnji problem javne rasvjete počeo se konačno rješavati zahvaljujući angažmanu Savjeta MZ Tarevci na čelu sa predsjednikom MZ Tarevci Redži ef. Mehanoviću.

Bez javne rasvjete, naseljeno mjesto ne može funkcionirati. Zamračeno selo je znak neke nevolje ili nerada. To u Tarevcima nije slučaj. Još jednom se pokazalo da ovdje žive zaista vrijedni ljudi.

U tekstu kojeg je objavio putem svog facebook profila, predsjednik MZ Tarevci Redžo ef. Mehanović priča o problemima sa kojima smo bili suočeni duži vremenski period i početku njegovog rješavanja pomoću načelnika Opštine Modriča Jovice Radulovića:

„OBEĆANJE ISPUNJENO, HVALA NAČELNIČE!
Ramazan je blagoslovljeno vrijeme u kojem se vjernici intenzivnije posvećuju ibadetu ( raznim vidovima iskazivanja robovanja Gospodaru svih svjetova) a jedan od ibadeta jest i zajedničko obavljanje namaza, naročito onih koji se obavljaju u noćnim satima ( jacija, teravija i sabah-namaz)
Naše džematlije koji praktikuju vjeru, posljednjih nekoliko godina imali su problem sa dolaskom na noćne namaze jer se po raznim osnovama vršila ušteda u općinskom budžetu pa i na osnovu korištenje na uličnoj rasvjeti.
Isključenje rasvjete je dobrim dijelom doprinijelo i jednom broju krivičnih djela, naročito krađa i provala koje su se dešavale u prošlosti.
Prvo nam je isključena svaka druga sijalica, a zatim su one koje su ostale da rade, preko tajmera isključivane pa smo u kasnim noćnim satima u potpunosti bili bez rasvjete.
Zadnje dvije noći svjedočimo ispunjenju obećanja koje mi je na nedavnom sastanku (04.mart) dao novoizabrani načelnik gosp. Jovica Radulović
Ovim putem mu se javno, kao imam džemata i predsjednik MZ Tarevci zahvaljujem na ispunjenju obećanja, želeći njemu i opštinskoj upravi mnogo uspjeha u radu, nadajući se plodonosnoj saradnji u budućnosti na opću korist svih.
HVALA NAČELNIČE“

Za sada je u Tarevcima puštena komplet mreža ulične rasvjete, te se na njoj više neće štediti. Od dana puštanja komplet mreže rasvjete u rad, odgovorni obilaze teren kako bi utvrdili gdje ulična rasvjeta ne radi tj. gdje je u kvaru kako bi je u narednom periodu osposobili za rad.

Hits: 87