Nedjelja, 28 Aprila

Solidarnost nema nacionalno obilježje ni geografske granice

Koliko god vrijeme u kojem živimo obilježavali lošim i teškim u istom tom vremenu događaju se i lijepe stari. Utoliko ljepše kada pozitivne inicijative krenu od mladih ljudi.
Na inicijativu članova Sekcije mladih iz Tarevaca (SMT) pokrenut je projekat pod nazivom “Solidarnost nema nacionalno obilježje ni geografske granice”.
U projekat su uključeni srednjoškolci – učenici SŠC „Jovan Cvijić“ Modriča, SŠC „Nikola Tesla“ Vukosavlje i Srednje škole „Pero Zečević“ Odžak.
Projektom su obuhvaćene slijedeće aktivnosti:

– Ostvarivanje posjete i saradnje sa centrima za socijalni rad u Modriči, Vukosavlju i Odžaku;
– Animiranje najugroženijih porodica u stanju socijalne potrebe i istima uručivanje paketa sa osnovnim namjernicama i higijenskim sredstvima;
– Organizacija prigodne konferencije sa prigodnim programom u povodu obilježavanj 20.decembra, Svjetskog dana solidarnosti.

Pored lokalnih institucija i pojedinaca aktivnosti su podržan i sredstvima projekta PRO-Budućnost koji se finansira sredstvima USAID-a i CRS u BiH.

U srijedu 20.12.2017.god. u 18,00 u sali Omladinskog doma Tarevci održan je vrlo uspješan i posjećen skup u povodu obilježavanja Svjetskog dana solidarnosti, a u subotu 23.12.2017.god. mladi će uručiti pakete porodicama u stanju socijalne potrebe u Modriči, Vukosavlju i Odžaku.

Fotografije u prilogu mogu pokazati dio atmosfere prilikom obilježavanja Svjetskog Dana solidarnosti.

Hits: 12