Petak, 29 Marta

Foto/Video: 8. Međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva i smotra folklora 2017

Opšta poljoprivredna zadruga „Tarevci” p.o. iz Tarevaca, opština Modriča, u saradnji sa Nezavisnim biroom za razvoj Modriča i Udruženjem 4T Modriča, organizovala je VIII međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva TAREVCI 2017. Sajam je trajao tri dana: 20.07 (četvrtak), 21.07 (petak) i 22.07 (subota) 2017. godine.

Sajam se održao u centru Tarevaca na glavnom seoskom trgu sa naslonom na Omladinski dom, njegove kapacitete i infrastrukturu. Na trgu su bili postavljeni štandovi svih učesnika, otvaranje i zatvaranje Sajma, a u Omladinskom domu organizovani su edukativni sadržaji, Stručno savjetovanje, Okrugli sto i drugi edukativni sadržaji.

U okviru Sajma, u subotu 22. jula 2017. godine održan je izložbeno-prodajni dan poljoprivredno-prehrambenih proizvoda gdje je svoje proizvode izložilo 70 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

U sklopu sajma takođe je organizovana smotra 10 kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i to:

1. KUD “Ševko Avdić” Tarevci
2. KUD “Mladost Višnja” – Travnik
3. KUD “Bosna Art Stjepan Polje- Gračanica
4. KUD “Desanka Maksimović” Hrtkovci, Ruma, Srbija
5. KUD “Lučka” Cazin
6. Ženski hor Gornja Tuzla
7. KUD “Tomislav” Županja, Hrvatska
8. KUD “Izvor” Škahovica, Gračanica
9. KUD “Puračić”, Puračić
10. BKZ “Preporod”, Odžak

U nastavku pogledajte video priloge Federalne TV, RTRS-a, K3 i TVTK koje smo za vas skupili na jedno mjesto, kao i fotografije sa sajamskog dana i smotre folklora.

 

Hits: 45