Četvrtak, 28 Marta

KUD Ševko Avdić Tarevci u Modriči / Našem gradu s ljubavlju 2019

U subotu 30.03.2019.god. u Kino sali u Modriči održan je program pod nazivom NAŠEM GRADU S LJUBAVLJU. To je uobičajeni program kojeg svake godine organizuje KUD Ševko Avdić Tarevci, kao retrospektivni program koji svojim obožavateljima i prijateljima lijepe pjesme igre i plesa pokažu šta su to radili u prethodnoj godini.

I kako kažu, oni koji su na kraju orgizatorima čestitali za uspješnu organizaciju, bilo je u skladu sa očekivanjem. A to je visok nivo organizacije i visok kvalitet izvedenih tačaka. U skoro dvosatnom programu samo su se smjenjivale prekrasne koreografije i lijepe pjesma. Sve skupa je povezivala riječ, topla ljudska blaga i savjetodavna. Nekad se u tome osjetio žal zbog činjenice da smo u vremenu kada je trend odlaska ljudi sa ovih prostora.
Čuo se tu i poziv da se vrate ili da bar ne idu iz svog grada i domovine, dok nisu isprobali sve mogućnosti ostanka i opstanka u svom gradu. Naravno sve skupa je bilo s mjerom i postepeno dozirano.

Okosnicu programa su svakako činile izvrsne koreografije kako plesne tako i folklorne koje su za sve prisutne izveli članovi KUD-a Ševko Avdić iz Tarevaca i SPKD “Prosvjeta” iz Srednje Slatine.
A doskočice produhovljenih tekstova koje su prezentirale Amela i Adela nimalo ne zaostaju za izvrsno otpjevanim pjesmama koje su izveli Lejla, Šefik, Senad i Zanin.

Izvođenje ovog programa materijalno je potpomogao USAID-ov projekat PRO-Budućnost kojeg provodi CRS u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Nansen dijalog centrom Mostar.

Ma koliko aktuelno vrijeme bilo teško puna Kino sala u Modriči je samo potvrda da građani Modriče još uvjek imaju interesa da pogledaju i poslušaju lijepe izvedbe igre, pjesme i plesa.

Pomali tekst hvali izvođače programa NAŠEM GRADU S LJUBAVLJU a fotografije u prilogu će samo potvrditi izrečene pohvale.

Hits: 64