Četvrtak, 28 Marta

Govor veterana

U okviru Manifestacije ljeto u Tarevcima već nekoliko godina redovan dio programa su i trebine na kojima su prezentatori bili ugledna imena iz javnog života BiH. Ove godine smo se oprejelili za organizaciju događaja pod nazivom GOVOR VETERAN. Tako je u srijedu u poslijepodnevnom terminu realizovan vrlo zanimljiv razgovor sa veteranima rata u BiH. Gosti trebine bili su Asim iz Zavidovića starješina u vojsci A RBiH, zatim Goran iz Broda vojnik V RS i Mario iz Brčkog vojnik HVO. Moderator je bila Mirela, profesor psihologije iz Dervente. Razgovor je upriličen u Sali Omladisnskog doma Tarevci a učesnici u događaju su bili Omladina i aktivisti iz Tarevaca kao predstavnici povratničkezajednice i omladina i aktivisti iz novosagrađenog naselja u MZ Modriča III (Naselje PD) kao predstavnici raseljenih lica koji su se poslije rata nastanili u Modriči.

Trebina je realizovana u okviru projekta kojeg implementira Regionalna mirovna inicijativa u BiH ReMi, kojeg finasijski podržava misija OSCE u BiH.

Trebina je realizovana uz izuzetnu pažnju i zanimanje svih učesnika a posebno mladih osoba. Domaćini su za podršku ovom izvrsnom dogažaju uručili zahvalnice: – Regionalnoj mirovnoj inicijativi u BiH, a zahvalnicu je primio Lučijano Kaluža – osobi koja ovaj projekat vodi već par godina, i – OSCE- u BiH, a zahvalnicu je primio Dimitri Jordanin šef kancelarije OSCE u Banja Luci.

Veoma zanimljiv događaj ocjenjen visokim ocjenama svih učesnika.

Hits: 34