Subota, 27 Aprila

Lijepe navike prerastu u tradiciju

Omladinski dom u Tarevcima je uvijek bio mjesto okupljanja.
Nekada da sastanče i da se dogovore o poslu, nekad da omladina uvježba nešto ili pak naučeno pokaže, a eto nekad i za obična druženja.
Već skoro deset godina u vremenskom razmaku od 30 ili 40 dana neko se sjeti i predloži druženje u domu i ono se dogodi. Neko to zove igranka, neko sijelo, a neko druženje. Najprecizniji naziv takvom događaju je vjerovatno sve od nabrojanog, a možda i još poneka neizrečena.

 

Ipak, najbolje to definiše naš drug Čupo. On kaže: “Najbolje mi je sijelo u domu, jer tada mi najviše prijatelja dođe, svi se dobro družimo, a moja Begija ne mora služiti i spremati kao kod kuće na sijelu.”
Na ovu Čupinu se može dodati i činjenica da je tu uvjiek dobra muzika.
Neko već zagrije prostor i postavi stolove.
U korpicu svoju večeru i piće dođeš i družiš se.

Postave su se kroz vrijeme mijenjale što je čitavoj priči davalo dodatnu draž. Neki su čak i prestali dolaziti što nije dobro.
Svi su dobro došli i za sve ima dovoljno prostora.
Ako je šta upitno to je onda samo vlastita volja i spremnost da se pokreneš.

Sticajem okolnosti razmak od posljednjeg druženja do ovog koje je bilo u subotu 29. oktobra prošlo je malo više vremena. Čekalo se, a u stvari ne zna se šta se čekalo.
Zato je ovaj puta bilo i veselije nego obično. Ovaj puta su bili i novi učesnici, koji se do sada eto nisu pojavljivali a Bogami i novi pjevači koji do sada nisu pjevali. Bit će da su se svi zaželjeli zabave.
Zato organizatori obećavaju da više neće biti dugih pauza između ovih druženja.
Uvijek je to suboto, pa ko voli nek izvoli.
Dom je otvoren za sve one koji vole dobro društvo, i dobru zabavu.

Dobro došli svaki puta!

Hits: 7