Srijeda, 8 Maja

Video: Ćetenija u Sarajevu | Mustafa i Adela na Hayat TV najavili drugu Ćetenijadu

Dana 12.03.2016. godine, sa početkom u 17,00h na platou “Bosanske tržnice” , ul. Trg djece Dobrinje bb – kod slastičarne “KUP”, Udruženje građana „4T“ Modriča – Tarevci, u saradnji sa OPZ “Tarevci”, p.o. Modriča, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, organizuje gastro-kulinarsku manifestaciju “Druga ćetenijada u Općini Novi Grad Sarajevo”.

Manifestacija će se održati uz bogat kulturno-zabavni program , a specijalni gost je vrsni poznavalac sevdaha i muzičke scene u BiH gosp. Enver Šadinlija.
Učešće na takmičenju je prijavilo 20 ekipa, od toga 12 ekipa iz Tarevaca, Modriče, radačca, Gračanice, Visokog , dok je 7 ekipa iz Sarajeva.
Cilj je da se na ovaj način naši tradicionalni običaji otrgnu od zaborava, te da se drevni običaj pravljenja ćetenije – tradicionalne bosanskohercegovačke poslastice, a koji je postao tradicija u Tarevcima, predstavi i približi građanima Sarajeva.

Tim povodom Adela Mulić i Mustafa Mustajbegović gostovali su u Hayatovoj emisiji “Recept za dobar život”. Emisiju možete pogledati i preko našeg portala odmah ispod. Priča o ćeteniji se pojavljuje od 15. minute.

Hits: 12