Subota, 27 Aprila

Foto: Tribina PROBLEM BOŠNJAČKOG JEDINSTVA, gost akademik Muhamed Filipović

Nakon uspješne prošlogodišnje tribine kada je u Tarevcima gostovala unuka Josipa Broza -TITA Svetlana Broz i ove godine smo nastavili sa takvom praksom i organizovali smo tribinu na temu aktuelnih pitanja u Bosni i Hercegovini.
U petak, 2.8.2013. godine je u sklopu manifestacije “Ljeto u Tarevcima 2013” održana tribina i prezentacija knjige pod nazivom “PROBLEM BOŠNJAČKOG JEDINSTVA”. Gosti tribine bili su Sejfudin Tokić i akademik Muhamed Filipović. Možemo komotno reći da je i ova tribina bila jako uspješna jer je sala bila do kraja ispunjena publikom, a publiku su činili i oni koji žive i rade u Tarevcima i Modriči odnosno u Bosni i Hercegovini, ali i oni koji žive i rade izvan Bosne i Hercegovine.

Nakon uvodnih riječi gospodina Sejfudina Tokića akademik Muhamed Filipović pričao je o porijeklu Bošnjaka i problemima s kojim su se susretali tokom svoje duge historije od nastanka Bosne pa do današnjih dana. Nakon izlaganja akademika Filipovića uslijedilo je nekoliko pitanja iz publike.

Dvosatno druženje zaključio je naš sevdalija Zanin Berbić koji je za goste i publiku uz saz odpjevao jednu prelijepu sevdalinku. U nastavku pogledajte fotografije sa ove tribine…

Hits: 6