Četvrtak, 28 Marta

Uspješno izvedena prva akcija na prosjecanju pješačke staze od Šićere do Krekićke

CJELODNEVNI IZLET NA ŠIĆERU

Kako je najavljeno u termin planu Manifestacije Ljeto u Tarevcima, 24.08.2013.god. uspješno je organizovano cjelodnevno druženje na Šićeri. Planirano je da se u jutarnjim satima okupi ekipa akcijaša koji će raditi  na prosjecanju pješačke staze od Šićere do Krekićke da bi onda u poslijepodnevnim satima uz zajednički ručak i muziku uživo teferičili do večeri.

U nastojanju da Šićera preraste u park prirode  i mjesto gdje se svakodnevno dolazi u prirodu, grupa mladih je ove godine uradila projekat izrade pješačke staze od Šićere do Krekićke. Prosjecanjem ove staze omogućujemo spajanje sa stazom koju grupa omladine iz Modriče prosjeca kako bi se u budućnosti pješačkim stazama preko Majne moglo doći do Modriče odnosno iz Modriče doći na Šićeru. Ovim aktivnostima će se omogućiti staze  za šetnju i brdski biciklizam kroz Majnu. Naravno, ovim će se povećati posjećenost lokalitetu Šićera. Projekat je podržan od Fondacije MOZAIK, odnosno Omladinske banke Modriča i Rafinerije ulja Modriča.

To isplaniraše i tako uradiše!

Akcijaši su se okupili i počeli sa radom u 10 sati. Radilo se, baš akcijaški, gotovo bez pauza i predaha. Planirano je da se stari zadružni put koji vodi do Krekićke prosječe i  očisti od rastinja kako bi se u narednim akcijama mogao još dodatno popeglati. Radilo se do 14 sati da bi se u nastavku u dolini Duse teferičilo uz muziku uživo.
Organizatori i akcijaši su zadovoljni jer su uradili planirano za taj dan. Ostalo je još mnogo posla u ovom zahtjevnom projektu pa su se dogovorili da nastave sa radovima za 15 dana.

Na kraju možemo zaključiti da su zadovoljni i organizatori i akcijaši kako urađenim poslom tako i dobro organizovanom zabavom gdje se pjesma orila dolinom Duse do večeri..

Kao i uvjek i ovu lijepu i uspješnu priču potvrđuje  izbor fotografija.

Hits: 34