Nedjelja, 28 Aprila

Obavještenje: Javni poziv za dodjelu materijalne pomoći za oporavak od poplava iz 2014. godine

EU Program za oporavak od poplava (CIVIL SOCIETY FLOOD RECOVERY ASSISTANCE PROGRAMME 2014), će kroz komponentu Programa podrške za mala preduzeća/porodične farme dodijeliti bespovratnu pomoć malim preduzećima/porodičnim farmama, koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava 2014. godine, sa ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim općinama (Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac).

Udruženje  „NEZAVISNI BIRO ZA RAZVOJ“ (NBR) u saradnji  sa navedenim općinama raspisalo je JAVNI POZIV malim preduzećima / porodičnim farmama sa područja općine Domaljevac-Šamac, opštine Vukosavlje i opštine Šamac za dodjelu materijalne pomoći za oporavak od poplava iz 2014. godine

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za izradu poslovnih planova za saniranje posljedica poplava i revitalizaciju malih preduzeća/porodičnih farmi kroz dodjelu materijalne i mentorske podrške. Kriterij za definiranje tačnog iznosa finansijske pomoći je poslovni plan/kalkulacija za obnovu rada od strane korisnika. Svaki poslovni plan će biti predmet bodovanja po utvrđenim kriterijima.

Ukupna raspoloživa sredstva za dodjelu materijane pomoći su 60.000,00 € (eura). Minimalan broj krajnjih korisnika je 10 (deset) po svakoj navedenoj općini. Pravo prijave na Javni poziv imaju preduzeća/obiteljska poljoprivredna gazdinstva koja zapošljavaju maksimalno 5 (pet) radnika.

Javni poziv sa jasnim uslovima, kriterijima i obrascima za prijavu je obljavljen 24.01.2017 na oglasnim tablama i zvaničnim web stranicama općina, i to:

Opština Šamac
Web: http://www.opstinasamac.org
Adresa: Kralja Aleksandra I Karađorđevića 4, 76230 Šamac
Informacije neophodne za učešće na Javnom pozivu mogu se dobiti i u Opštini Šamac, kod gospodina Velimira Maslića, na broj telefona: 054/621-000

Opština Vukosavlje Web:
http://vukosavlje.gov.ba
Adresa: Muse Ćazima Ćatića 163, 77 470 Vukosavlje
Informacije neophodne za učešće na Javnom pozivu mogu se dobiti i u Opštini Vukosavlje, kod gospodina Zekerijaha Bahića, na broj telefona: 053/707-704

Općina Domaljevac-Šamac
Web: http://www.domaljevac.ba
Adresa: Posavskih branitelja 148, 76233 Domaljevac
Informacije neophodne za učešće na Javnom pozivu mogu se dobiti i u Općini Domaljevac-Šamac, kod gospodina Luke Lucića, na broj telefona 031/716-614.

Rok za dostavu prijava je 10.02.2017. godine.

Hits: 17