Subota, 20 Aprila

Turnir u malom fudbalu

I ove godine je u okviru bajramskih svečanosti i aktivnosti Manifestacije Ljeto u Tarevcima organizovan turnir u malom fudbalu.

Na turniru su učetvovale četiri ekiše:

  1. Veterani Modriča;
  2. FK Sloga Jakeš;
  3. Zlatni ljiljani Gradačac i
  4. FK Zadrugar Tarevci.

Turnir je održan u poslijepodnevnim satima drugi dan Bajrama, pod nazivom Šehidski turnir u Tarevcima. Iako je bilo toplo, ili pretopli ipak je bilo dobrog fudbala i lijepih golova. Organizatori su promisali učešće u sportskoj aktivnosti ipak se borilo za pobjede kažu da nije bitno ko će biti prvi a ko četvrti ipak je vladao takmičarski duh i to u punoj rasplamsanosti. Naravno bilo je i navijanja i aplauza za lijepe akcije i izvrsne golove.

Na kraju je o pobjedniku presudila sportska sreća i fudbalsko znanje. Tako je prvo mjesto na turniru osvojila ekipa Veterani Modriča, zatim drugo mjesto ekipa FK “Zadrugar” Tarevci i treće ekipa Zlatni ljiljani iz Gradačca. Ovaj puta je najmanje sportske sreće imala ekipa FK Sloga Jakeš, ali su osvojili diplomu za ferplej.

Koliko god lijepo sportsko druženje toliko je bilo lijepo i druženje svih učesnika u restoranu Go-Go. po završetku.  Na kraju su svi bili zadovoljni. Organizatori su dobili pohvale za organizaciuju a učesnici u turniru zadovoljsto zbog učešća.

Fotografije mogu prenijeti sam jedan manji dio lijepe atmosfere u toku realizacije ovog izuzetno lijepog sportskog događaja.

Hits: 29