Subota, 4 Maja

UG “4T” i ove godine na Gastro sajmu u Modriči

I ove godine u  organizaciji Turističke organizacije u Modriči je održan Gastro sajam.

Organizatori su obavili sve pripreme kako bi se isti održao na prostoru pješačke zone u centru grada. Kiša je osvanula i planirani događaj je morao u zatvoreni prostor.
Sajam je otvorio Načelnik opštine Modriča, gospodin Mladen Krekić.
Na sajmu je bilo više od trideset učesnika. Svojim kvalitetnim delicijama predstavili su se ugostitelji, poduzetnici i udruženja a više stotina posjetilaca je bilo u prilici da degustira izvanredno pripremljena jela i specijalitete ali i mnoštvo izuzetno ukusnih napitaka.
Partneri u projektu “MI TO MOŽEMO ZAJEDNO JAČE I SNAŽNIJE” članice tri udruženja UŽ Mreža žena Veliko srce iz Gradačca, UŽ Veliko srce iz Modriče i UG “4T” Modriča-Tarevci su takođe uzeli učešće na Gastro sajmu u Modriči. Projekat je nastao i podržan u okviru projekata PRO-Budućnost.
Ova udruženja su ponovo zajedno pripremili eksponate, zajedno uredili svoj zajednički štand i zajedno prisutnima ponudili svoje proizvode za degustaciju.
Upravo su članice ovog projekta dobile povjerenje da u okviru sajamskih aktivnosti održe praktičnu radionicu u pravljenju pite sa sirom i mesom. Tako su popularne zvrkove bureka i sirnice naizmjenično pravile Alma, Stana, Almasa i Milka.
Pita je na licu mjesta i pečena i onako vrela degustirana. Svi su bili zadovoljni.

Prijateljima portala tarevci.info ostaje samo da pogledaju fotografije.

Hits: 9