Petak, 19 Aprila

Foto/Video: Smotra folklora u Tarevcima 2014.

U Tarevcima je u petak 01.08.2014 u sklopu manifestacije “Ljeto u Tarevcima 2014” i Sajma ruralne privrede i turizuma “Tarevci 2014” održana i smotra folklora. Na smotri je učestvovalo jedanaest kulturno-umjetničkih društava i to:

  1. KUD “Mijat Stojanović” Babina greda – Republika Hrvatska,
  2. KUD “Aktiv IV” Modriča,
  3. KUD “Miloševac” Miloševac, Modriča,
  4. KUD “Sevdah” Vučkovci, Gradačac,
  5. KUD BZK “Preporod” Odžak,
  6. KUD “Zavičaj” Modriča,
  7. KUD BZK “Preporod” Klokotnica, Doboj Istok,
  8. KUD “Šamac”, Šamac,
  9. KUD “Posavina” Crkvina,
  10. KUD “Savka Mačak” Skugrić, Modriča,
  11. KUD “Ševko Avdić” Tarevci, Modriča.

Program smotre je počeo u 16h nakon svečanog otvorenja Sajma ruralne privrede i turizma. Program su vodili Adela Mulić i Mustafa Mustajbegović. U pauzi između dva kruga nastupa organizovan je radni sastanak predstavnika KUD-ova gdje je dogovrena daljna saradnja te ručak za članove svih KUD-ova i izlagače.
U sklopu smotre organizovana je i revija narodnih nošnji gdje je svako društvo predstavilo tradicionalnu nošnju svog naroda, a najbolji su prikladno nagrađeni. Veliku pažnu privukao je i KUD iza Babine grede sa svojim tamburaškim orkestrom koji je na molbu publike odsvirao više pjesama i narodnih kola. Pored njih u sklopu programa smotre nastupila je i književnica Safeta Osmičić sa citatima iz svoje knjige.
U nastavku pogledajte veliki broj fotografija i video zapis koje su za vas zabilježli ponajprije Muhamed Isić te Asmir Bungur i Nedžad Berbić.

Hits: 25