Petak, 3 Maja

POPLAVE U BIH SU OSTAVILE DUGOROČNE POSLJEDICE

POPLAVE U BIH SU OSTAVILE DUGOROČNE POSLJEDICE
(a ljudi velikog srca pomažu da se što lakše prevaziđu)

U vrijeme poplava portal www.tarevci.info je u granicama svojih mogućnosti izvještavao o stanju na terenu. Naravno najviše informacija i fotografija je bilo iz Modriče i okoline.
U toku izvještavanja smo, takođe, rekli da će se posljedice poplava vidjeti tek kada se voda povuče.

Ovom prilikom sa prijateljima našeg portala želimo podijeliti informaciju o još jednom gestu humanosti.
Ovih dana je predstavnik grupe Bosanaca koji žive i rade u Belgiji, (u Gentu i okolini) uručiuo prikupljena sredstva u Modričkom Lugu.
Još u toku akcije prikupljanja sredstava, koju je koordiniralo urdruženje BOSNA VZW, rečeno je da su ista namjenjena za podršku stanovnicima poplavljenog Modričkog Luga i riješavanju problema infra strukture u ovoj MZ.
Tako je dio prikupljenog novca iskorišten za popravku poptpuno odnešenog dijela puta koji je vodio grupi kuća porodice Vuković i Mehić a drugi dio novca uručen porodici Vuković za pravljenje nove kuće jer je njihova porodična kuća potpuno uništena.

Fotografije u prilogu mogu približiti i pokazati izvođenje radova i čin uručenja donacije porodici Vuković ali ne mogu pokazati nivo iskrene zahvalnosti za učinjeno.
Zamoljeni smo da u ime mještan Modričkog Luga koji do svoje imovine ponovo mogu doći putem a ne preko privatnih posjeda ali i u ime porodice Vuković prenesemo riječi zahvalnosti svim učesnicima u akciji i dobročinstvu koje su pokazali.

Hits: 10