Petak, 3 Maja

SVEČANO OTVOREN NOVI OBJEKAT U JZU DOM ZDRAVLJA MODRIČA

Dvadesetprvog juna 2013. godine svečano je otvoren novi objekat u JZU Dom zdravlja Modriča. Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Slobodan Stanić, načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, direktori domova zdravlja susjednih opština, direktori javnih preduzeća i ustanova, i brojni gosti.

Na mjestu starog i dotrajalog montažnog objekta izgrađen je novi površine oko 1000 m2, zahvaljujući sredstvima koje je obezbijedilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i opština Modriča. Ukupna vrijednost projekta je oko 1.200.000 KM.  Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite finansiralo je 70 % troškova realizacije ovog projekta, opština Modriča je obezbijedila projektnu dokumentaciju, troškove građevinske i upotrebne dozvole. Nova banka a.d. Banja Luka obezbijedila je donaciju od 6.500 KM za kupovinu namještaja. Projekat je građen po najsavremenijim standardima i obuhvata: 6 ambulanti porodične medicine, laboratoriju, 2 pedijatrijske ambulante, informatičarski centar automatsku telefonsku centralu i modernu kotlovnicu.

O značaju projekta govorio je direktor Doma zdravlja dr Goran Mlinarević.
„Otvaranjem  novog i savremenog objekta značajno će se unaprijediti uslovi rada, a  time i kvalitet što će podići zadovoljstvo pacijenata, a to i jeste jedan od naših ciljeva. Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i opštini Modriča koji su ovaj projekat prihvatili i finansirali.“

Prisutnima se potom obratio načelnik opštine Mladen Krekić. „Ovo smo čekali par desetina godina. Srećni smo što smo dobili ovaj objekat, i on treba da služi narodu. Mi smo finansirali ovaj projekat zajedno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i u to ime im se ovom prilikom zahvaljujem.“

U svom obraćanju ministar Stanić je rekao: „Modriča je dobila vrhunski objekat kakav i zaslužuje. Tu je laboratorija, pedijatrijski blok, blok porodične medicine i savremena kotlovnica.  Mislim da su ispunjeni  svi uslovi koji su potrebni da bi se  primarna medicina odvijala kako treba.

Nakon obraćanja uslijedilo je svečano presijecanje vrpce, obilazak prostorija objekta i druženje uz koktel.

Prije svečanosti otvaranja ministar je posjetio zgradu opštine Modriča i održao sastanak sa načelnikom Krekićem i njegovim saradnicima, nakon čega je posjetio JZU Bolnicu za hroničnu psihijatriju.

 

modrica.ba

Hits: 17