Utorak, 7 Maja

Premijer FBIH Nermin Nikšić u radnoj posjeti Modriči

U četvrtak, 8.11.2012. premijer Federacije BiH Nermin Nikšić (SDP) boravio je u radnoj posjeti u Modriči. Pored njega u Modriču su došli i potpredsjednik RS Enes Suljkanović (SDP), poslanik u Narodnoj skupštini RS Amir Zahirović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Sead Hasić (SDP) i ministar za boračka pitanja TK Zijad Mahmutović (SBB).

Premijer, potpredsjednik RS i ministri došli su u Modriču na poziv Zemljoradničke zadruge Tarevci, Nezavisnog biroa za razvoj i Udruženja Povratak, posao i opstanak. Prije zvaničnog radnog sastanka premijer Nikšić sa delegacijom sastao se u kabinetu načelnika Opštine Modriča sa načelnikom Mladenom Krekićem (SNSD) i zamjenikom načelnika Bojanom Vidićem (SNSD). Sastanku su također prisustvovali i AsmirBungur (SDP) i Mustafa Mustajbegović (SDP) , novoizabrani odbornik u SO Modriča. Načelnik je premijera upoznao sa aktuelnom situacijom u Modriči, sa  posebnim akcentom na privredu.

Nakon sastanka sa načelnikom, delegacija je obišla novoasfaltirani put na Klancu i stari objekat “Motel” i begovsku kuću. Delegacija je također obišla i pogon fabrike “Thema” kao i prostorije Zemljoradničke zadruge Tarevci.

Nakon ovog organizovan je radni sastanak u prostorijama NBR-a. Tema sastanka je bila razvoj privrede na području Opštine Modriča i Vukosavlja. Sastanku su prisustvovali predstavnici privrednih subjekata Balegem doo, Thema doo, Lužarka doo, Predstavljeno je pet projekata za koje se vjeruje da bi u narednom periodu mogli obezbijediti nova radna mjesta što je uslov za održiv i uspješan projekat.
Premijer Nikšić izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatom i istakao punu podršku predstavljenim projektima.

Domaćini sastanka bili su Smail Ibrahimpašić, Nahdet Sulejmen, Mustafa Mustajbegović, Fahrudin Sarvan i Enver Sarvan. U nastavku pogledajte fotografije…

Hits: 11