Četvrtak, 16 Maja

Okončani radovi na rekonstrukciji izvora ŠIĆERA

U Modričkom kraju  a i šire, jedan od najpoznatijih planinskih izvora je Šićera. Izvor je smješten ispod Krajkićke , najvišeg vrha Majne, koja Modriču nadvisuje sa južne strane i Tarevce sa istočne strane.

Šićera je mjesto gdje se stotinama godina okupljaju ljubitelji  prirode.  Mjesto gdje se družilo i teferičilo  uz pjesmu i dobro raspoloženje. Na Šićeri su se uspostavljala prijateljstva  i ljubavi. Jednostavno Šićera je mjesto koje se nosi u srcu ma gdje čovjek putovao i mjesto kojem se uvjek vraća.

Grupa mladih iz Tarevaca ove godine je pokrenula projekat za rekonstrukciju izvorišta Šićera i prilaznog puta  do  izvora. Kod fondacije Mozaik dobili su povjerenje i podršku da bi se početkom oktobra pristupilo realizaciji ovog odgovornog posla.

Oktobarski dani u kojima se smjenjivalo kišno vrijeme i zubato sunce su bili samo dio ambijenta u kojem su obavljeni svi planirani radovi. Učesnici u akcijama kažu da im je bilo posebno zadovoljstvo raditi i družiti se u realizaciji ovog obimnog poduhvata. Kako sami ističu: „Posebno je zadovoljstvo biti  dio ove plemenite priče na Šićeri. Uradili smo nešto za opšte dobro, što će nadamo se, aktuelne ali nadolazeće generacije koristiti i čuvati ali i nositi u srcu kao su to i mnoge generacije prije nas.

Nama, koji smo to uradili ostalo je samo da sve ljubitelje izleta na Šićeru pozovemo da i dalje dolaze, jer na Šićeri je uvjek lijepo bilo to ljetno ili neko drugo vrijeme“.

Ovaj projekat je podržan od strane Omladinske banke Modriča uz finansijsku podršku Fondacije MOZAIK, USAID-a i Opštine Modriča.

O toku radova najbolje govore fotografije koje su u prilogu.

Hits: 18