Nedjelja, 5 Maja

Ljeto u Tarevcima 2012 otvoreno u subotu

U subotu 7.7.2012. otvorena je 9. po redu manifestacija “Ljeto u Tarevcima”. U sportskom dijelu organizovan je kros za omladince. Kros su trčali dva uzrasta.

Zvanično otvorenje manifestacije uslijedilo je u sklopu kulturno-zabavnog programa. Manifestaciju su zvanično otvorili predsjednik MZ Tarevci Zijad Dugić i po prvi put načelnik Opštine Modriča Mladen Krekić. Kulturno-zabavni program izveli su KUD “Ševko Avdić” kao i muzička grupa “PREMIER”. Program je vodio Mustafa Mustajbegović.

Pored ovog također je postavljen i štand za registraciju za glasanje izvan BiH. Kompletan ambijent uljepšali su i ugostitelji sa svojom ponudom.

Drugog dana, u nedjelju, FK Zadrugar ugostio je šampiona MOL Modriča FK Slogu Jakeš. Utakmica je, iako jako vruće, bila jako posjećena – oko 150 gledaoca. Sloga je na kraju slavila rezultatom 3:1. Nakon utakmice oba tima su se družila na centru u Tarevcima uz muziku uživo.

Sljedeći termin je 10.7.2012 u 19h u omladinskom domu. Naime tada dolazi Svetlana Broz, inače unuka Josipa Broza- Tita. Pozivamo sve zainteresovane da dođu i prisustvuju ovom događaju.

Hits: 13