Petak, 3 Maja

Još jedno uspješno večer “Našem gradu s ljubavlju”

U subotu, 17.12.2011. godine KUD “Ševko Avdić” organizovalo je sada već tradicionalno večer “Našem gradu s ljubavlju” u velikoj sali Kulturnog centra u Modriči.
Programu koji je bio posvećen obilježavanju 85 godina organizovanog rada prisustvovalo je oko 300 osoba. Među njima bio je i naš dragi prijatelj, potpredsjednik RS gospodin Enes Suljkanović kojem je uručena zahvalnica za nesebičnu pomoć našem KUD-u, ali i ostalim Modričanima i generalno povratnicima u Republiku Srpsku. Prije svog obraćanja Enes Suljkanović zamolio je sve prisutne da učenjem fatihe ili minutom šutnje odaju počast prerano preminulom i pioniru povratka u Podrinje gospodinu Fadilu Banjanoviću – Braciki. Pored njega, u ime Opštine Modriča prisustvovao je potpredsjednik Skupštine Opština Modriča, gospodin Strahinja Đukić kojem je također uručena zahvalnica za nesebičnu pomoć Opštine.

Ovaj program bio je posvećen obilježavanju 85 godina uspješnog rada KUD-a “Ševko Avdić”. Tim povodom na bini su nastupali i stariji članovi KUD-a kojima su također uručene zahvalnice za nesebičan doprinos razvoju KUD-a “Ševko Avdić”.
Pored našeg KUD-a, u programu su nastupali i naši prijateljski KUD-ovi i to “Napredak” iz Odžaka, kao i KUD iz Miloševca.

U nastavku možete vidjeti fotografije, ali i video zapis 90% programa podijeljenih na osam dijelova.

Hits: 3