Petak, 26 Aprila

Podržimo KUD Aktiv IV Modriča !!!

KUD “Aktiv 4” iz Modriče je udruženje gradjana koje ima za cilj da kroz igru i pjesmu sačuva dugogodišnju tradiciju svog kraja i Bosne i Hercegovine. Nakon povratka u Modriču grupa entuzijasta na čelu sa Azrom Efendić pokrenula je priču o ponovnom upostavljamu rada KUD-a Aktiv IV koje je u devedestima godinama prekinuto 1992. godine izbijanjem rata u Bosni i Hercegovina.

Danas to društvo okuplja veliki broj mladih i djece. U nazad nekoliko godina zabilježili su mnogo nastupa. Kroz angažman brojnih volontera obezbijedili su i vlastitu prostoriju u kojoj se redovno održavaju druženja i probe folklora.

Putem svoje facebook stranice ističu da kao i sve ostale kulturne institucije i njih je ova pandemija teško pogodila. Međutim, iako je situacija jako teška oni se trude da održe svoje redovne aktivnosti. Pri tome im posebno veliki problem predstavlja zagrijavanje prostorija. Iz KUD-a Aktiv IV ističu da se trenutno griju pomoću plinske boce koja baš i nije pravo, a posebno nije sigurno rješenje. Ističu da bi u budućnosti dugoročno htjeli riješiti ovaj problem, no to nisu u mogućnosti izvesti sami, te im je potrebna podrška dobrih ljudi. Već su uspjeli dobiti podršku od modričkog privrednika koji se bavi ugradnjom i prodajom rashladnih uređaja, koji je obećao po nabavnoj cijeni nabaviti klima uređaj. Cijena uređaja je oko 1300,00 KM.

Iz KUD-a Aktiv IV pozivaju sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovu akciju svojom financijskom podrškom, a njihovi mali i veliki Aktivisti će već naći načina da se oduže.

Kontakt podaci KUD Aktiv IV:

Napomena: Uplate je moguće izvršiti putem Western Uniona ili direktno.

Hits: 37