Utorak, 30 Aprila

Poziv na radnu akciju i teferič na Šićeri

U okviru realizacije ukupnih aktivnosti predviđenih programom manifestacije  „LJETO U TAREVCIMA 2013.“ u subotu  24.08.2013.god. organizuje se CJELODNEVNI   IZLET   NA   ŠIĆERU.

Kako ćemo realizovati planirano?

Ujutro se okupljamo na centru u Tarevcima, zatim zajedno odlazimo na Šićeru, tu se raspoređijemo po grupama i radimo na prosjecanju staze 3-4sata. Poslije toga se vraćamo na zajednički ručak i druženje uz muziku do večeri.

Raspoređeno u vremenu to izgleda ovako:

Okupljanje izletnika i akcijaša je u 09.30 na centru u Tarevcima;
Zajednički dolazak na lokalitet Šićera i raspoređivanje po grupama u 10.00;
Akcija na prosjecanju pješačke staze Šićera – Krekićka od 10.00 – 14.00;
Povratak sa trase u reon kod mosta na Dusi u 14.00;
U nastavku zajednički ručak i teferič do kasno u noć.

Zašto prosjecanje staze?

U nastojanju da Šićera preraste u park prirode  i mjesto gdje se svakodnevno dolazi u prirodu, grupa mladij je ove godine uradila projekat izrade pješačke staze od Šićere do Krekićke.  Prosjecanjem ove staze omogućujemo spajanje sa stazom koju grupa omladine iz Modriče prosjeca kako bi se u budućnosti pješačkim stazama preko Majne moglo doći do Modriče odnosno iz Modriče doći na Šićeru. Ovim aktivnostima će se omogućiti staze  za šetnju i brdski biciklizam kroz Majnu. Naravno, ovim će se povećati posjećenost lokalitetu Šićera.

O akciji:

Planirano je da se radi 3-4 sata. Potrebno je da svaki učesnik ima neku od alatki za krčenje granja i sitnog rastinja, (vile, kosijer, motika, lakša sjekira i sl.). Planirano je samo krčenje sitnog rastinja i sklanjanje sa staze. Dobro je da svako ponese po neku alatku i radne rukavice te flašicu za osvježenje i eventualno doručak. Za ručak se kuha grah u velikom loncu. Bit će to pravi akcijaški ručak.

O teferiču:

Teferič će početi poslije završetka akcijaških aktivnosti od 14.00. Organizator obezbjeđuje muziku uživo a svako sebi meze i piće. Ako bude neko od ugostitelja utoliko bolje. Sudeći po dosadašnjoj praksi izleti na šićeri uvjek su poseban doživljaj sa puno veselja i pjesme.
Nema razloga da i ove godine ne bude tako.

VIDIMO SE U SUBOTU NA ŠIĆERI!

MZ  T  A  R  E  V  C  I
UG „4T“ TAREVCI -MODRIČA
Organizacioni odbor  Ljeto u Tarevcima 2013                           

Hits: 18