Utorak, 23 Aprila

“ISKUSTVO I MLADOST” – Izuzetno uspješna radna akcija kao pripremna aktivnost za manifestaciju “Ljeto u Tarevcima 2018”

U nedjelju 01.07.2018.god. organizovana je radna akcija u Tarevcima. Akcijaši su stariji pioniri, omladinci i oni koji su nekada bili mladi. Na akciju se odazvalo ukupno 25 učesnika i sve skupa bi uspješno i sa izuzetnim radnim učinkom.

 

Oni koji su pripremali akciju, planirali su da se volonterskom aktivnošću obave pripreme za realizaciju petnaesete po redu manifestacije “Ljeto u Tarevcima”. Trebalo je uraditi mnogo posla od generalnog uređenja doma odnosno svih prostorija u domu, zatim čišćenje i pospremanje okoliša oko doma te niz majstorskih poslova u smislu servisiranja i održavanja u domu kao i farbanje temelja koji su ostali neurađeni poslije građevinara koji su obnavljali fasadu na domu.

Sve planirano je urađeno čak i ponešto preko plana. Svakako je vrijedno hvale kako izuzetan odziv učesnika na akciju ali i ukupna predanost poslu. Jednostavno svi su došli da rade i posao urade. Organizatori su akciju dobro pripremili na način da su svi potrebni materijali kupljeni na vrijeme, higijenska sredstva takođe. Alata za čišćenje, četki i drugih pomagala nije falililo. Isto tako nije izostao ni zajednički doručak za sve učesnike a ni popodnevna zajednička kafa i sok.

Organizatori su zadovoljni urađenim ali i svi učesnici postignutim efektima.
Ovim je realizovana prva aktivnost u okviru manifestacije Ljeto u Tarevcima 2018.god.

Prijatelji portala tarevci.info će u skromnom izboru fotografije prepoznati i dobru ideju i izuzetne efekte ali i mnoge vrijedne ruke koje su postigle rezultat o kojem smo govorili u prethodnim rečenicama.

Hits: 21