Srijeda, 8 Maja

U Tarevcima obilježen Međunarodni dan mira

Udruženje 4T u je povodu Međunarodnog dana mira i stavljanja na upotrebu i korištenje novouređene sale u Omladinskom domu Tarevcima u nedjelju 21.09.2014. u 19h organizovao Veče folklora, pjesme i plesa.

U programu su učestvovali KUD “Zmaj od Bosne” iz Gradačca, KUD “Trebava” iz Koprivne, KUD “Aktiv IV” Modriča i KUD “Ševko Avdić” Tarevci.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra. Taj datum utvrdile su Ujedinjene nacije u cilju podizanja svijesti o važnosti uspostavljanja i održavanja mira među pojedincima i nacijama.
Tog dana sve zemlje svijeta, prema preporukama UN-a, prigodnim manifestacijama trebale bi da se uključe u “mirovne akcije” i daju doprinos važnosti očuvanja mira.
Generalna skupština UN-a je 2001. godine, posebnom rezolucijom proglasila 21. septembar za Međunarodni dan mira, i obavezala svijet da bar tog dana misli o miru i obilježi ga skupovima, manifestacijama, marševima mira i koncertima.
Univerzalna poruka Međunarodnog dana mira glasi – “Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja”, a sve zemlje i narodi pozvani su rezolucijom da slave mir i daju doprinos da on ovlada svijetom.

U nastavku pogledajte fotografije sa ovog lijepog događaja,

 

 

Hits: 2