Četvrtak, 28 Marta

Drvored u Tarevcima

Poslije završetka projekta asfaltiranja Gaja i Centra u Tarevcima, pokrenuta je inicijativa za uspostavu drvoreda. Trasa je za početak određena kao probna od Omladinskog doma do vrha Gaja, što ne znači da već u slijedećem pokušaju nećemo ići dalje.
Inicijatori ove zanimljive aktivnosti su članovi Savjeta MZ Tarevci i još nekoliko aktivista.
I kako to obično biva: Prvo nastane ideja a onda se prikupljaju informacije, konsultuju stručnjaci i sl. zatim traga za sredstvima i još preostalim važnim detaljima.
Sve se vrtilo u toku zimskih mjeseci da bi u nedjelju 07.03.2021.godine ideja bila pretvorena u konkretan rezultat.

Organizovala se mješovita grupa aktivista, kažemo mješovita po starosnoj dobi ali i po drugim kriterijima. Sakupili su alat i sve što je potrebno i prihvatili se posla zasađivanja ranije obezbjeđenih plemenitih sadnica. Bilo je potrebno iskopati rupe za sadnice, izboriti se sa novim i starim betonima, zatim obezbjeđenjem kvalitetne zemlje i još koješta.

Na kraju možemo konstatovati da je ekipa bila vrijedna, ozbiljno se radilo i uspješno zasadilo 11 sadnica crvenolisne džanarike ili kako se to u rasadnicima naziva Japanske šljive.
Sadnice su nabavljene u rasadniku u Brčkom, sredstva za nabavku sadnica obezbjedilo je Udruženje 4T a sadnju i nadamo se buduće održavanje obezbjedili su aktivisti i aktivistkinje svojom nesebičnom požrtvovanošću i ljubavlju prema svom rodnom mjestu.

Dio pozitivne atmosfere je svakako moguće vidjeti na fotografijama koje evo želimo podijeliti sa poštovaocima portala tarevci.info, a pozitivni efekti ovog nastojanja da se Tarevci dodatno uljepšavaju svakako će tek uslijediti kada i priroda da svoj odgovor i doprinos.

 

Hits: 74