Ponedjeljak, 25 Septembra

Djeca se uvijek obraduju paketićima

29U nedjelju, 29.12.2019. u poslijepodnevnim satima, u Tarevcima je Djed mraz podijelio paketiće. O uspješnosti ovog događaja govore ozarena lica mališana a i organizatora zbog činjenice da je bilo dovoljno paketića za svu okupljenu djecu.
U ime djece i roditelja prilika je da posebno zahvalimo donatorima koji su dali svoje priloge da bi se mogla organizovati ovako lijepa dječija zabava.

Ovogodišnji donator za paketiće su:
Halilbašić Omer, Bungur Vahidin-Kabeš, Dugić Nihad, Zilić Semir-Go-Go, Sulejmanović Dino, Sulejmen Nahdet, Mulić Almir, Sarvan Dževad, Strašević Fikret, Mešanović Samir, Mulić Mirza, Bikić Elmin, Malešak Maid, Hodžić Adel, Sulejmanović Suvad, Malesak Dževad, Sulejmen Suvad-Sutko, Trokić Rusmir-Rume, Soldo Darko, Hadžihasanović Safet, Kuburić Safet, Sarvan Izudin, Raif Hadžihasanović, Hercinović Asmir-Hamulja, Gibić Zijad, Nezavisni biro za razvoj Modriča, Bungur-Plast Tarevci, Lija doo Gradačac, BalegeM Gradačac, Almak doo Modriča
Obzirom da je zimsko vrijeme ali bez snijega organizatori su za one koji su nekad bili djeca, organizovali nastavak druženja koje je trajalo duboko u noć. Neke je na ovom druženju zadržalo Dževkino kuhano vino, neke Salkin topao čaj a neke je privukao miris Semirovog graha iz pedesetlitarskog zemljenog lonca. Od decembarske hladnoće i večernje vedrine i vjetra uspješno su štitile tarevačke pagode.
Sve skupa izvanredan događaj. Lijepo druženje za sve uzraste. Za mališane u toku dana a za one druge bi i duboko u noć. Svi siti uveseljeni složiše se da se zabava ponovi , ako ne prije onda opet uz podjelu paketića ali na kraju 2020.god.
Sa fotografija u prilogu moguće je prepoznati eho atmosphere koja je bila na centru u Tarevcima tog zadnjeg nedeljnog popodneva u 2019.godini.

Hits: 47