Petak, 29 Marta

Dramatično pomirenje

Neformalna grupa mladih iz Modriče, Tarevaca i Odžaka u okviru projekta „Dramatično pomirenje“, organizuje ambijentalnu predstavu koja će se realizovati 28. aprila 2017. godine  u Domu Kulture u Modriči, sa početkom u 19:00h.

U predstavi će učestvovati mladi srednjoškolskog uzrasta iz Modriče, Tarevaca i Odžaka. Predstava ima priču o nužnosti mira i poslije predstave završnu priču o pomirenju i izgradnji povjerenja. Predstavu će činiti tri dramska performansa koje su srednjoškolci ukomponovali u cjelinu pod nazivom “Dramatično pomirenje”.

 

Radi se o dramskim performansima Van sebe, kojeg su priredili srenjoškolci iz Odžaka,  gdje mladi predstavljaju komunikaciju između osoba koje se ne čuju u današnjem vremenu, monolozima Od bola do smijeha kojeg su priredili članovi Sekcije mladih iz Tarevaca, te scenski obrađenim pjesmama Boje života  koju su dramski priredili srednjoškolci iz Modriče. 

Glavni cilj projekta je je povezivanje mladih ljudi različitih nacionalnosti kroz pripremu i realizaciju predstave u kojoj će svi i učestvovati i doprinijeti pomirenju, povjerenju i razbijanju predrasuda među mladima iz susjednih gradova. 

Projekat je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini. 

Projektom predviđene predstave u Odžaku i Tarevcima su već realizovane i iste su pokupile izuzetno lijepe komentare i pohvale. Preostala je realizacija predstave u Modriči koja će se dogoditi u petak 28.04.2015.god. sa početkom u 19.00. Predstava će biti realizovana u prostorijama Doma kulture u Modriči.

Pozivamo sve prijatelje lijepe riječi, pozitivne komunikacije i dobrog raspoloženja da pogledaju predstavu a onima koji su spriječeni nudimo dio ugođaja putem fotografije, koji je bio na predstavi u Omladisnkom domu u Tarevcima.

 

Hits: 13