Petak, 29 Marta

Tarevački imam Redžo ef. Mehanović održao predavanje za mlade u Odžaku

Jedan od veoma važnih segmenata rada MIZ Odžak jeste rad sa mladima. Za ovaj segment rada i aktivnosti zadužen je Mujo ef. Zahirović-koordinator za rad sa mladima. 
Jedna od trenutnih aktivnosti koja se provodi u okviru rada sa mladima je redovno mjesečno druženje gdje se u opuštenoj atmosferi, razgovorom i prezentacijama aktualiziraju i obrađuju razne teme, pretežno vjerskog karaktera. U narednom periodu predviđeno je da se rad sa mladima učini još zanimljivijim tako što će se upriličiti angažovanje raznih predavača-moderatora koji će kroz razne radionice i predavanja dio svog znanja prenijeti na našu omladinu.

Tako je sinoć (nedjelja, 16.04.2017.god.) na poziv gl.imama Fahrudin ef. Mujanovića u dogovoru sa Mujom ef. prvo predavanje za omladinu održao Redžo ef.Mehanović, imam džemata Tarevci iz Modriče.
On je omladini, koja se okupila u veoma velikom broju, održao interaktivno predavanje na temu “99 zahtjeva Allaha dž.š.” gdje se od prisutnih tražilo da dopunjavanjem traženih informacija, a koje se prvenstveno odnose na propise o ahlaku-lijepom ponašanju, demonstriraju poznavanje propisa vjere iz ovog segmenta. 
Cilj je bio da se aktualiziranjem govora o lijepom ponašanju kojem nas vjera uči, svi prisutni podsjete na te propise kako bi ih se mogli pridržavati u svakodnevnom životu, te kako bi svojim ponašanjem u skladu sa tim propisima, doprinijeli ispravljanju djelomično iskrivljene slike o Islamu i muslimanima.
“Ne gledaj Islam kroz muslimane, nego gledaj muslimane kroz Islam.”
“Koristim ovu priliku da se zahvalim svojim kolegama Fahrudin ef. i ef.Muji koji su mi učinili čast pozvavši me na druženje sa omladinom iz Odžaka. Mogu kazati da je ovo druženje proteklo u izuzetno lijepoj i ugodnoj atmosferi i da sam izuzetno zadovoljan kako dožekom tako i nivoom znanja koje su omladinci pokazali odgovarajući na postavljena pitanja čime su doprinijeli zanimljivosti večerašnjeg predavanja. Ovaj vid rada sa mladima koji se praktikuje u Odžaku zaslužuje svaku pohvalu jer se iz zainteresovanosti mladih vidi da im se nude sadrzžaji koji su mladima zanimljivi i privlačni. Allaha dž.š. molim da nagradi organizatore ovih aktivnosti, da ih obdari mudrošću i znanjem te da svu omladinu nagradi svojim Rahmetom i Hidajetom.” (Redžo ef.Mehanović)

Izvor: Facebook stranica MIZ Odžak

Hits: 31