Četvrtak, 25 Aprila

Glavni imam prof. Safet ef.Karahmetović posjetio Džemat Tarevci

U ponedjeljak 15.ramazana 1437.h.g./20.juna 2016.g. gl.imam MIZ Modriča prof. Safet ef.Karahmetović boravio je u prvoj radnoj posjeti džematu Tarevci gdje je prisustvovao promociji nove generacije polaznika Škole Kur’ana koja je počela sa radom krajem mjeseca januara o.g.

Grupa od petoro naših džematlija je za četiri mjeseca pohađanja Škole uspjela savladati arapsko pismo, osnove učenja Kur’ana a.š., uvježbali su učiti suru Ja-sin i proučili prvih 180 stranica Kur’ana (9 džuzeva). Sve ovo uspjeli su uz samo dva dolaska sedmično na nastavu koja se održavala četvrtkom i nedjeljom od akšama do jacije.
Posjeta gl.imama bila je dobra prilika da se i njemu ali i našim džematlijama predstave trenutni rezultati rada Škole kao i nivo znanja koji su dostigli njeni polaznici Halida Bajrektarević, Ćerima Bungur, Melis Devedjić, Fadila Mulic i Velda Topčagić.
Safet ef. je poslije teravih-namaza održao prigodno predavanje prilikom kojeg je prisutnim džematlijama uputio nekoliko savjeta te je iskoristi priliku da iskaže svoje zadovoljstvo onim što je čuo od strane polaznika Škole Kur’ana kojima je čestitao na ovom uspjehu koji su postigli uz nadu da će i dalje nastaviti družiti se sa Kur’anom a.š. čija je objava počela upravo u mjesecu ramazanu pa je ramazan, osim što je mjesec posta, sadekatul-fitra, teravih namaza, on je i mjesec Kur’ana a Kur’an je ono čime nam se obraća, govori, savjetuje i upućuje naš Stvoritelj Allah dž.š. kako da uredimo svoj život kako bismo postigli uspjeh i na Dunjaluku ali i na Ahiretu i kako bismo postigli Njegovo zadovoljstvo i očekivanu nagradu-Džennet. (Amin)
Prisutne džematlije su pozvane da se uključe u rad Škole Kur’ana koja sa radom nastavlja na jesen aBd.
Ovo prelijepo ramazansko veče učenjem ilahija dodatno su uljepšali članovi hora ilahija Ihvan iz Gradačca a koje predvodi naš tarevljanin Adnan ef. Kukuljević. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim onima koji su učešćem u ovom programu obogatili i uljepšali naše aktivnosti u mjesecu ramazanu koji ove godine obiluje raznim sadržajima.
Neka Allah dž.š. primi naše ibadete i obilato nagradi sve koji su na bilo koji način uljepšali ovo ramazansko veče. (Amin)

Redžo ef. Mehanović

Hits: 15