Utorak, 23 Aprila

Igranka četvrtkom – U okviru manifestacije “Ljeto u Tarevcima 2015” održana i igranka “Kao nekada četvrtkom u Tarevcima”

Planom je predviđeno i dogodilo se, 30. avgust, četvrtak uveče u sali Omladinskog doma Tarevci održana je igranka.
Zvučalo je nostalgično kada se pojavio plakat i obavještenje da će se tako nešto dogoditi.
A dogodilo se. I kao u inat skeptičnim događaj uspio.

Odazvalo se oko 120 posjetilaca. Pisalo je da mogu doći i oni od 16 ali i oni od 60 godina. Tako je i bilo zajedno su plesali i igrali pripadnici svih generacija.
Posebno ističemo prisustvo nekoliko osoba koje su bliže sedamdesetim godinama pa su i oni zaplesali i svojim prisustvom dalo značaj ovom prelijepom događaju.
Simbolike radi čak su i ulaznice naplaćivane i to po 1 KM po osobi. Zarada je bila punih 100KM, a bilo je i nekolicina onih koji eto nisu platili ulaz.

A muzika???
To veče se uglavnom svirala muzika iz sedamdesetih i osamdesetih. I nije čudno što su se uz tu muziku tako srčano opustili pripadnici generacija koje su uzrastale uz te pjesme. Zadivljujuće je bilo vidjeti i novopridošle generacije kako se fino zabavljaju uz istu muziku.

A muzičari???
Naravno nisu bili svi koji su nekada svirali igranke u Tarevcima. Ali neki ipak jesu. Par njih je sviralo, a bilo je i par koji su bili u publici.
Kao i uvjek rode se nove ideje. Pali su prijedlozi da se za slijedeću godinu još toga doradi i uradi kao bi ova zabava bila još bolja i autentičnija. Pored ostalog ideja je da se okupi više muzičara iz vremena “NEKAD”. Ima tu i drugih ideja ali neka nešto ostane i neotkriveno.

Fotografije će svakako pokazati i prenijeti dio lijepe atmosfere, a posebno vašoj pažnji preporučujemo stare fotografije koje su prikupili prijatelji portala tarevci.info.
Uživajte kao nekada na igranci četvrtkom u Tarevcima.

Hits: 29