Srijeda, 24 Aprila

Foto/Video:Udruženje 4T pravilo ćeteniju na manifestaciji Dan palačinaka u Gradačcu

Mladi članovi Udruženja 4T Tarevci-Modriča u sastavu: Amila, Dženita, Sutko, Hajdeja i Asmir, učestvovali su danas, 17.02.2015. godine,  na manifestaciji Gastro Provincija u pozadini – Dan palačinaka koja je organizovana u Gradačcu u povodu Dana palačinaka koji se obilježava upravo 17.02. No, ekipa iz Tarevaca nije pravila palačinke, već je pripremala Ćeteniju u povodu predstojeće manifestacije Ćetenijada koja će se održati u Tarevcima 21.02.2015. godine.

Tokom dana naši članovi su javno putem razglasa predstavili naše Udruženje, Ćetenijadu te su pojasnili što je to uopće Ćetenija. Također su pozvali sve prisutne da u subotu posjete Tarevce i prisustvuju 12. Ćetenijadi. Važno je naglasiti i to da je naš štand privukao veliku pažnju i interesovanje posjetilaca.

Proizvođači posuđa, hrane i pića, Turističko-ugostiteljske škole, restorani iz BiH i medijske kuće natjecale su se u pripremi palačinaka. U brzom jedenju palačinaka pobjednik se tražio među 100-ak prijavljenih mališana do 10 godina, dok su djeca iz obdaništa „Kolibri“ i učenici nižih razreda O.Š.-a na prigodnoj izložbi pokazati svoje viđenje zdravog palačinka.
Manifestacija je jednodnevnog karaktera i ima za cilj promociju gastronomskih i turističkih vrednota BiH. Na njoj je učestvovalo 45 ekipa koje su se nadmetale u pokušaju osvajanja druge pozicije. Žiri su činili članovi Udruženja kuhara BiH koji su ocijenili sve učesnike i za svaku kategoriju proglasili pobjednike.
Organizator manifestacije, „Brunch“ d.o.o. Gradačac, zajedno sa Udruženjem kuhara BiiH i ove godine nastavio je uspješnu saradnju na promociji gastronomije i turizma BiH. Pokrovitelj manifestacije je Općina Gradačac, zajedno sa prijateljima: Delimano, Tapas Zenica, Vispak Visoko i Unikomerc Gradačac.
Organizator manifestacije, „Brunch“ d.o.o. Gradačac najavio je svoj dolazak na Ćetenijadu u Tarevce. Oni će za sve prisutne pripremati palačinke, a najvjerovatnije će imati i ekipu za ćeteniju. U nastavku pogledajte video zapis kojeg je napravio i montirao Dženitin rođak iz Gradačca Alen Husić kao i fotografije sa današnjeg događaja

Hits: 17